Lesley
Lesley Stuff 6 jan 2020

6 goedkope manieren om krassen van je smartphone te krijgen

De eerste twee weken ben je nog extreem voorzichtig met je nieuwe smartphone, daarna verdwijnen die goede voornemens als sneeuw voor de zon en vroeg of laat zorgen je autosleutels en kleingeld voor krassen op dat onding. Dankzij deze goedkope DIY-tips verwijder je die krassen voortaan zelf. 

1. Auto-krasverwijderaar

Beschik je over een auto? Dan heb je vast nog wel een fles auto-krasverwijderaar in een ladekast liggen. En daarmee verwijder je dus niet alleen de krassen van je auto. Doe wat crème op een zacht doekje en wrijf dit rustig in cirkels over de krassen van je scherm. Hiermee verminder je de krassen of haal je ze zelfs weg.

2. Bakpoeder

Ja, ook bakpoeder kan je telefoon een opfrisbeurt geven. Mix twee delen bakpoeder met één deel water. Dit moet je mengen totdat het een dikke pasta wordt. Breng de pasta vervolgens op een schone, zachte doek en wrijf in een cirkelvormige beweging op de krassen van de telefoon. Zijn de krassen weg? Verwijder de overgebleven pasta met een fris en vochtig doekje.

3. Babypoeder

Voeg wat water aan het babypoeder toe. Hierdoor wordt het een pasta die je ook rustig en met een cirkelvormige beweging over de krassen heen wrijft. Dit moet ervoor zorgen dat ze weggaan. Succes!

4. Tandpasta

Duik de badkamer in en pak een tube tandpasta. Een klein detail: het mag geen gel-tandpasta zijn. Knijp een beetje tandpasta op een wattenstaafje en wrijf dit in cirkels over de krassen. Dit doe je totdat de krassen weg zijn waarna je de tandpasta met een vochtig doekje van het scherm verwijdert.

5. Plantaardige olie

Ook plantaardige olie kun je inzetten om kleine krassen te verwijderen. Dit werkt echter tijdelijk en moet je regelmatig doen om je scherm scherp te houden. Gebruik wel niet te veel, een druppel plantaardige olie kan al genoeg zijn.

6. Ei en kaliumaluminiumsulfaat

De laatste DIY is een mengsel van ei en aluin (kaliumaluminiumsulfaat). Hier heb je ook aluminiumfolie en een microvezeldoekje voor nodig. Mix het eiwit van een ei met een theelepel aluin en verwarm dit tot 65 graden Celsius. Dip vervolgens het doekje in deze mix. Leg het doekje daarna op aluminiumfolie en leg dit in een oven met een temperatuur van honderdvijftig graden Celsius.

Wacht totdat het mengsel volledig uitgedroogd is. Haal het doekje daarna uit de oven en dip dit voor twintig à dertig seconden in koud water. Deze laatste stap moet je daarna drie keer herhalen en het doekje daarna voor 48 uur laten drogen. Dan is ‘ie klaar om de krassen van je scherm te verwijderen.

Want

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
6 goedkope manieren om krassen van je smartphone te krijgen
Sluiten