Thomas
Thomas Cars 18 nov 2018

Heerlijk: zo bruut klinkt een Lamborghini Huracán van 2000 pk

Op de Bugatti Chiron na zijn er maar weinig auto’s die met meer dan 1000 pk uit de fabriek komen rollen. Als je zo bizar veel vermogen wilt, moet je overstappen op een tuner. Het nadeel is dan wel dat die vaak niet alleen je motor, maar ook het uiterlijk van je wagen onder handen nemen. En zo wordt je stijlvolle bolide plots een opzichtige machine met enorme spoilers en andere upgrades. Gelukkig bewijst deze Lamborghini Huracán dat het ook anders kan.

De maagdelijk witte bolide ziet er nagenoeg hetzelfde uit als toen hij uit de fabriek kwam rollen. Intern is er alleen wel het een en ander veranderd. Onder de motorkap vinden we nog steeds de originele bulderende V10, maar die is wel een beetje opgevoerd.

Het bedrijf Dallas Performance is ermee aan de slag gegaan en hun werknemers hebben een speciale turbo set-up in elkaar geknutseld. Het resultaat is niet alleen een flinke bak lawaai, maar ook meer dan drie keer zoveel vermogen als een gewone Huracán.

Drie keer zo krachtig

Dit witte monster beschikt namelijk over 2000 steigerende paarden. Even voor het perspectief: standaard levert de V10 “slechts” 610 pk. Die enorme boost qua vermogen zie je ook terug in de prestaties. De eigenaar nam deze gestoorde Lamborghini Huracán mee naar een dragrace en maakte er grote indruk mee.

In slechts 7,9 seconden voltooide hij vanuit stilstand een kwart mijl (ongeveer 400 meter). Dat is bijna twee seconden sneller dan de snelste productieauto op deze afstand, de Dodge Challenger SRT Demon.

Meer dan alleen brute kracht

Die snelle tijd zit hem niet alleen in de enorme bak vermogen, maar ook in iets anders. De Lamborghini Huracán beschikt namelijk over vierwielaandrijving en heeft dus meer grip. Hierdoor gaat geen enkele pk verloren en schiet dit beest met een ongekende snelheid van de lijn.

Meer snelle auto’s zien?

Bugatti komt met dure sportversie van hun Chiron

Bron: The Drive

Reageer op artikel:
Heerlijk: zo bruut klinkt een Lamborghini Huracán van 2000 pk
Sluiten