Jan
Jan Cars 13 jun 2019

Lamborghini bouwt offroad Huracan Sterrato voor elke ondergrond

De autobouwers van Lamborghini weten telkens weer op een verrassende manier in het nieuws te komen. De snellere uitvoering van de Lamborghini Urus haalde nog maar pas de pers, of er is alweer een nieuwe, ruige offroad-versie, gebaseerd op de Huracan Evo. Het instapmodel van de supercar van Lamborghini is voor de verandering niet verlaagd, maar juist verhoogd. Volgens de autoproducent is het een supercar voor elke ondergrond.

Offroad Lamborghini Huracan Sterrato

Van een Lamborghini mag je natuurlijk wel wat verwachten en van het originele model wisten we al dat het een krachtige motor en een vierwielaandrijving heeft. Een verhoging is echter iets waar je niet direct aan denkt. De offroad Huracan Sterrato is in de concept-versie zo’n 47 millimeter opgekrikt, maar dat is niet het enige.

Ook de spoorbreedte is aangepakt en is nu 30 millimeter breder. Het visuele effect is duidelijk: de wagen heeft grotere banden gekregen en ziet er woest aantrekkelijk uit.

En het is niet bij die aanpassingen gebleven. Zo zien we ook een behoorlijk indrukwekkende hoeveelheid zwarte kunststof, is de bodem van de wagen extra beschermd en zien we zelfs extra verstralers op de neus en het dak van de supercar.

De striping is ook onder handen genomen en geeft de wagen een wat agressievere uitstraling, iets wat natuurlijk goed van pas komt bij een auto die avontuur schreeuwt. Als we de autofabrikant mogen geloven, dan zijn de aan- en afloophoeken tot 6,5° toegenomen.

Niet sneller, wel ruiger

Nog belangrijker dan de aanpassingen zijn de prestaties en ook die zitten goed. De indrukwekkende 5,2 liter V10-motor levert nog altijd een respectabele 640 pk. Hoe zich dat verhoudt tot de aanpassingen is niet bekend, maar veel sneller dan het gangbare model zal de wagen niet zijn geworden.

Of én wanneer de wagen in productie wordt genomen is nog maar de vraag, maar voorlopig blijft het in ieder geval een prachtig model om naar te kijken.

Foto’s: Lamborghini

Check ook de nieuwe Lamborghini Urus, ‘s werelds snelste SUV.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Lamborghini bouwt offroad Huracan Sterrato voor elke ondergrond
Sluiten