Alrik
Alrik Cars 9 sep 2019

Lamborghini gaat elektrisch: hier is de pijlsnelle Lamborghini Sian

Iedereen wil tegenwoordig een elektrische auto maken, en dus doet ook Lamborghini mee. Hier is de Lamborghini Sian, de eerste hybride supercar van de Italiaanse autobouwer.

De Lamborghini Sian wordt ook LB48H genoemd en is de eerste Lamborghini met een elektromotor. Daarnaast is de hybride supercar direct ook de sterkste Lambo ooit. De auto is gebaseerd op de Aventador. Onder de motorkap vind je een V-12 motor met 785 pk, vijftien pk meer dan de Italiaanse autobouwers ooit aan een auto hebben toegevoegd.

De elektromotor van de Lamborghini Sian

Maar met dat vermogen houdt het niet op, we hebben het immers over een hybride supercar. Naast de V-12 motor beschikt de Lamborghini Sian ook over een 48-volt elektromotor met 34 pk. Dat brengt het totale vermogen inderdaad op 819 pk, niet verkeerd.

Foto: Lamborghini

Het klinkt misschien weinig, een elektromotor met 34 pk, maar dat zorgt juist voor een powerboost van de Lamborghini Sian. Volgens de Italiaanse autobouwers zorgt hun innovatieve hybride-systeem ervoor de sprinttijden met ongeveer tien procent verbeteren. En uiteraard is er minder brandstof nodig.

Specificaties

De Lamborghini Sian trekt volgens de autofabrikant uit Sant’Agata Bolognese in 2,8 seconden op tot 100 kilometer per uur en zou een topsnelheid van 350 kilometer per uur halen. De hybride supercar komt in een gelimiteerde oplage van 63 stuks. Dat aantal refereert naar 1963, het jaar dat het Italiaanse automerk werd opgericht.

Foto: Lamborghini

Of de auto in België beschikbaar wordt, is nog maar de vraag. Van de Centenario, de vorige gelimiteerde editie van Lamborghini, werden in totaal ook maar veertig exemplaren voor verkoop gemaakt. Bovendien kosten de 63 exemplaren van de Lamborghini Sian meer dan twee miljoen euro per stuk – zonder btw. Dat wordt dus sparen. Lees hier meer over de Lamborghini Sian.

Foto: Lamborghini
Foto: Lamborghini
Foto: Lamborghini
Foto: Lamborghini

Lees ook:

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Lamborghini gaat elektrisch: hier is de pijlsnelle Lamborghini Sian
Sluiten