Entertainment

Leeuw heeft moeite met hyena’s, tot zijn maat hem komt redden

Twintig hyena's, da's geen lachertje

Vorige week heeft BBC Earth opvallend heldere beelden vastgelegd van een leeuw die door zijn leeuwenkameraad liefdevol werd gered van een groep gemene hyena’s. 

De video maakt deel uit van de serie ‘Dynasties’, waarin Sir David Attenborough je met zijn warme stem door het dierenrijk gidst. In dit fragment volgen we mannetjesleeuw Red terwijl hij door het struikgewas struint.

Koning leeuw in nood

Onderweg ontmoet hij een groep van twintig hyena’s die – hoewel ze lang niet zo imposant zijn als de koning der dieren – toch een vervelende tegenstander vormen. Red is een grote, knappe en razend stoere leeuw. Hij is in vorm, zijn vacht glanst en zijn manen schitteren – hem wil je niet tegenkomen als je een hyena bent.

Maar twintig hyena’s zijn een andere zaak en zoals je je vast nog herinnert uit ‘De Leeuwenkoning’ worden die beesten brutaler als ze in groep optrekken. En terwijl Red de bijtende beesten probeert af te weren, wordt hij omsingeld door de roedel.

Maar dan, in een dramatische plottwist die bijna té sentimenteel is – komt Reds neefje Tatu aangelopen. Hij had de noodkreten van zijn makker gehoord en is – in tegenstelling tot Simba toen Mufasa van de klif stortte – wél groot genoeg om hulp te bieden. Terwijl je ziet hoe Reds kracht afzwakt, slagen de twee er toch in om samen de groep groot uitgevallen ratten te verjagen.

Terwijl de video ten einde loopt, bekomen de twee leeuwen al knuffelend van dit avontuur, want ja, ook een stoere man heeft af en toe een knuffel nodig.

Bron: Thrillist

07-12-2018 - Jutta