Noah
Noah Entertainment 4 sep 2019

Briljant: orkest van 95 LEGO-droids speelt ‘Star Wars’-theme

LEGO heeft ter promotie van zijn nieuwe slimme bouwset een indrukwekkende video vrijgegeven. Een leger van maar liefst 95 lego-droids speelt het ‘Star Wars’-theme en da’s behoorlijk cool om te zien. 

Orkest van 95 LEGO-droids

Marketing is qua doel natuurlijk uiterst commercieel. Er moet immers iets gepromoot worden. Soms komen er echter van die pareltjes voorbij die bewijzen dat marketing ook een win-winsituatie kan zijn. Geen vervelende advertenties die je het liefst zo snel mogelijk wegklikt, maar echte creatieve uitspattingen die je ook voor je plezier bekijkt.

LEGO is daar wat ons betreft weer in geslaagd met een nieuwe video vol droids. De Deense speelgoedfabrikant viert de lancering van een nieuwe set, de 75253 LEGO Boost Droid Commander om precies te zijn.

Waar wij al blij zijn als we één programmeerbaar exemplaar kunnen aanschaffen, gezien ze 199 dollar per stuk kosten, heeft LEGO er maar liefst 95 in actie gezet. De Boost-serie bestaat uit slimme legosets die kinderen (en natuurlijk volwassenen) zelf kunnen programmeren. De onderstaande video demonstreert uiterst effectief hoe ver dat kan gaan.

Vijfennegentig lego-droids spelen het iconische ‘Star Wars’-theme. Een heleboel plastic steentjes, zonder de hulp van componist John Williams. Het heeft vast een flink aantal uren gekost om alle R2-D2’s in te stellen, maar het eindresultaat is ronduit indrukwekkend.

Foto’s: LEGO

Boost

In de video zien we musicus Look Mum No Computer aan het werk, die bekendstaat om zijn bizarre instrumenten. Eerder bouwde hij al een orgel met een vlammenwerper en een Furby. In deze video dirigeert hij de plastic robotjes. Waarschijnlijk hielp hij ook bij de Rube Goldberg-achtige effecten.

LEGO-designer Cal Merriam, de ontwerper van de set in kwestie, hielp met het bouwen van het orkest. Het gehele leger aan droids wordt aangestuurd met de Boost-app die ook jij kunt downloaden, al hadden de makers er wel een hoop nodig.

De LEGO Boost Droid Commander kost 219,99 euro en is nu verkrijgbaar. De set bestaat uit 1177 steentjes.

Dit vind je ook leuk:

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Briljant: orkest van 95 LEGO-droids speelt ‘Star Wars’-theme
Sluiten