Jutta
Jutta Life 1 jan 2019

Zo lang duurt het voor dat ingeslikte LEGO-blokje er weer uitkomt

Als kind hebt je vast wel eens een LEGO-blokje ingeslikt en hoewel je moeder zich ernstig zorgen maakte kon je niets anders doen dan wachten tot het er langs de andere kant weer uitkwam. Maar hoe lang duurt dat eigenlijk? Zes Britse dokters deden er diepgravend onderzoek naar. 

Met het onderzoek willen de dokters de ouders van kinderen die een stuk speelgoed inslikken geruststellen. Zo gauw het verstikkingsgevaar geweken is en het blokje in je maag zit komt het waarschijnlijk wel goed en hoef je echt niet te gaan nakijken of je kleine het al in de wc heeft gelost.

Een LEGO-hoofdje eten voor de wetenschap

Volgens de dokters moet je het onderzoek overigens niet al te serieus nemen, ze wilden gewoon kijken wat er gebeurde. Ze namen zelf de proef op de som, kozen een LEGO-hoofdje naar smaak uit en slikten het met behulp van een glas water in, zoals je ziet in onderstaande video.

LEGO-blokje ingeslikt? Zo lang moet je wachten

Vervolgens was het een kwestie van wachten. En ja hoor, de mannen gingen effectief checken of er al een LEGO-hoofdje in de wc was beland. Na gemiddeld 1,71 dagen was dat het geval, besloot het zestal. Dus als je ooit heel hongerig was en je hebt per ongeluk een LEGO-blokje ingeslikt, dan blijft het plastic niet heel lang in je spijsverteringsstelsel zitten.

Toch was er een van de onderzoekers die het LEGO-hoofd niet terugvond. Ofwel heeft hij dus niet goed gezocht – wat we snappen – ofwel zit het blokje nu voor altijd in zijn maag en zal het pas na een operatie tevoorschijn komen.

Wat we wel zeker weten is dat LEGO meer schade aanbrengt aan je voeten, dan aan je ingewanden.

Held breekt wereldrecord blootsvoets op legoblokjes lopen

Reageer op artikel:
Zo lang duurt het voor dat ingeslikte LEGO-blokje er weer uitkomt
Sluiten