Life

Voor als je de zomer al mist: deze warme cocktails drink je in de winter

Glühwein met een upgrade

In de zomer schotel je je gasten op je barbecues zelfgemaakte creaties voor, maar in de winter staat je hoofd niet bepaald naar cocktails. Of wel? Deze warme cocktails kunnen ook perfect als het buiten koud is. 

Hot Toddy

Een Hot Toddy kun je op verschillende manieren maken. Wel wordt hij altijd gemaakt met whisky, kokend water, suiker en specerijen. Thee met een upgrade dus. In Schotland serveren ze de Hot Toddy vaak met een schijfje citroen, honing en kruidnagel. De Ierse versie wordt met Ierse whiskey gemaakt en gezoet met bruine suiker.

Glögg

Glögg is de Scandinavische variant van glühwein. Het drankje wordt gemaakt van rode wijn, suiker en kruiden als kaneel, kardemom, gember, kruidnagel en sinaasappel.

Soms wordt er ook nog een sterkedrank als wodka of brandewijn aan toegevoegd voor wat extra troost op die koude kerstmarkt. Glögg wordt vaak geserveerd met rozijnen en geblancheerde amandelen in of met gemberkoekjes bij.

Hot Buttered Rum

Hot Buttered Rum is misschien wel de ultieme wintercocktail. Gemaakt met – ja, echt – gesmolten boter, bruine suiker, rum en kruiden als kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Lees: boterbier, maar dan voor dreuzels.

View this post on Instagram

#hotbutteredrum

A post shared by Alexander Rhyson (@littleblueflame) on

Grog

Grog is een cocktail van rum (soms cognac) en water en hij wordt op smaak gebracht met limoensap, kaneel en sinaasappel. Ook hier weer bestaan er uiteenlopende recepten, maar de basisversie is heel gemakkelijk te maken. Oh enne: het ideale excuus om te drinken als je keelpijn hebt, want vroeger werd grog vaak gedronken om griepklachten te verminderen.

Warme chocolademelk met een ‘tik’

Aan warme chocolademelk kun je heel goed een shot rum, whiskey of cognac toevoegen. Alleen wel opletten dat je neefje niet met jouw tas gaat lopen.

Mulled cider

Mulled cider is opgewarmde appelcider, gecombineerd met kruiden als kaneel, sinaasappelschil, nootmuskaat en kruidnagel. Een festival in een (warm) glas!

17-01-2019 - Lesley