Noah
Noah Entertainment 28 nov 2019

Leonardo DiCaprio speelde bijna in ‘Star Wars’ en dat zou er zo uitzien

Als je je niet kunt voorstellen dat een andere acteur een iconische rol zou spelen, heeft een studio goed werk geleverd. Nochtans zijn er meestal verschillende namen in de running voor een kandidaat gekozen wordt. Neem bijvoorbeeld Henry Cavill: Netflix heeft meer dan tweehonderd opties besproken voor hij uiteindelijk de hoofdrol kreeg in ‘The Whitcher’. Zo ging het ook in het geval van Anakin Skywalker uit ‘Star Wars’. 

Leonardo DiCaprio en ‘Star Wars’

Nu kennen we Hayden Christensen als de legendarische Anakin Skywalker, maar een van de honderden kanshebbers was ooit ook Leonardo DiCaprio. Die wees de rol toen af omdat hij de sprong nog niet durfde te wagen, “Het voelde alsof ik nog niet klaar was voor zoiets,” zei hij daarover in een interview met Shortlist.

Niemand die vandaag durft beweren dat het een gemiste kans was, want met DiCaprio is het wel goedgekomen. Na ‘The Phantom Menace’ speelde de jonge DiCaprio in een aantal matige films, maar met ‘Gangs of New York’ betrad hij het sterrendom.

Deepfakes

Dankzij deepfakes kunnen we echter alsnog een kijkje nemen in een parallel universum. Oftewel: wat als Leonardo DiCaprio wél was ingegaan op het aanbod van ‘Star Wars’-regisseur George Lucas. Deepfakes analyseren met behulp van machine learning het gezicht van een persoon, en kunnen dat vervolgens heel flexibel in zetten. Zo vertelt een president plots dingen die hij nooit echt zou zeggen of kleeft het gezicht van Leonardo DiCaprio plots op het personage van Hayden Christensen. Check vooral zelf hoe realistisch dat eruit ziet.

Zo zie je maar weer dat deepfakes niet alleen maar slechte dingen voortbrengen, leve het internet!

Check ook Barack Obama als de nieuwe Black Panther en Will Smith in ‘The Matrix’.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Leonardo DiCaprio speelde bijna in ‘Star Wars’ en dat zou er zo uitzien
Sluiten