Zo hou je je leren jas mooi

Een jas van echt leer is een heuse investering, maar je doet er dan ook wel jaren mee. Leer is zo’n product dat mooier wordt met de jaren, tenminste als je het goed onderhoudt. Manners geeft je graag enkele tips over hoe je je leren jas mooi houdt.

Gebruik voordat je je jas voor het eerst draagt een regen- en vlekkenspray. Test de spray eerst op een klein oppervlak: zo weet je zeker dat je de kleur en het leer niet beschadigd. Vermijd producten met alcohol in. Ook wax kun je beter niet gebruiken, die zorgt ervoor dat je jas niet meer kan ‘ademen’.

leren jas

Nadat je je jas hebt gedragen, in het bijzonder in de regen, veeg je het vuil eraf met een vochtig sponsje. Leer is een erg poreus materiaal en moet daarom kunnen ademen. Vuil wegvegen zal niet alleen helpen om het schoon te krijgen, maar ook om de ‘poriën’ te deblokkeren.

Hang je jas niet aan de kapstok

Hang je jas liever niet op aan het haakje dat ervoor gemaakt is, maar hang hem aan een kleerhanger. Dit helpt je jas om zijn natuurlijke vorm weer terug te krijgen. Is je jas natgeregend? Hang hem dan vooral niet voor de verwarming.

Laat hem gewoon drogen, anders kan het leer uitdrogen en gaan barsten. Net als bij schoenen moet je leren jas regelmatig behandeld worden. Gebruik hiervoor een speciale crème voor leer zodat de jas zacht en soepel blijft.

Nog een paar voorbeelden nodig?

Leather weather: met deze 5 leren jassen ben je klaar voor de herfst

Reageer op artikel:
Zo hou je je leren jas mooi
Sluiten