Noah
Noah Entertainment 6 nov 2019

Sinterklaas- of kerstcadeau: 3 (bord)spellen die je gespeeld moet hebben

De feestdagen komen eraan. Kerstmis, Sinterklaas, Nieuwjaar: allemaal momenten om óf cadeautjes te geven óf in ieder geval spelletjes te spelen. Geen games, maar bordspellen.

Als je verder kijkt dan Monopoly en Stratego, dan ontdek je een wereld vol innovatieve en verslavende spelletjes waarmee je vele avonden kunt vullen. Biertje erbij, wat snacks en je hebt een prachtig analoog avondje. Dit zijn onze aanraders.

Exploding Kittens

Exploding Kittens heeft de afgelopen jaren het internet veroverd, en met een reden. Dit absurde kaartspel is een variant op Russische Roulette, maar dan met laserstralen, explosies en doorgeslagen geiten.

Spelers trekken om de beurt kaarten van een stapel, tot je een exploderende kitten in je hand hebt. Dan ben je meteen af. Alle andere kaarten kun je gebruiken om katten af te leiden, je medespelers aan te vallen en jezelf te verdedigen. Check ook de uitbreidingen, waaronder een NSFW-variant.

Pechvogel

Zin in een simpel dobbelspelletje met een komische twist? Dan ben je bij Pechvogel aan het juiste adres. Het doel? Elkaar dwarszitten en de meeste punten scoren door steeds dobbelstenen te gooien. Je probeert vier gelijke resultaten te behalen, maar je medespelers kunnen daar een stokje voor steken met Frustraties.

Gooi je drie raven? Dan ben je af, en krijg je er een Frustratie bij. Voeg daaraan toe dat je punten van elkaar kunt stelen en je hebt een supersimpel dobbelspelletje dat verrassend dynamisch uitpakt.

Pandemic Rapid Response

Het oorspronkelijke Pandemic is een verslavend bordspel waarmee je niet tegen elkaar speelt, maar met elkaar. Co-operatief dus. Klein probleempje: het spel duurt behoorlijk lang. Pandemic: Rapid Response neemt, zoals de naam al doet vermoeden, veel minder tijd in beslag.

In korte potjes van zo’n 20 minuten probeer je de wereld van een ramp te redden. De timer blijft lopen en nieuwe rampen blijven opduiken, dus je moet slim en snel met je team samenwerken om de klus te klaren. Weet je altijd op tijd de eerste hulp te bieden, of is de aarde eeuwig verloren? Je kunt rekenen op heerlijke chaos en hilarische paniek, dus waarschuw de buren maar alvast!

Ook tof: deze acht kaart- en borspellen.

Krijg je liever een gadget-update waar je niets voor hoeft te lezen? Manners’ Benjamin stelt elke week een paar toffe spullen voor in de avondshow van Emma Salden op Radio NRJ.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Sinterklaas- of kerstcadeau: 3 (bord)spellen die je gespeeld moet hebben
Sluiten