Lesley
Lesley Stuff 11 jul 2019

Onderzoek wijst uit: zo lang gaat je iPhone écht mee

De iPhones van Apple worden met het jaar duurder, maar gaan slechts twee jaar mee. Althans, dat is wat veel mensen vandaag de dag nog steeds denken. Het Duitse Bernstein ging op onderzoek uit en ontdekte dat de smartphone van Apple het een stukje langer uitzingt dan je zou denken. Sterker nog: ze zouden tot wel vier jaar meegaan.

Je iPhone gaat vier jaar lang mee

Het is geen grapje: de meeste iPhone-gebruikers denken dat hun toestel een levensduur van twee jaar heeft, vanwege het abonnement dat ze afgesloten hebben. Uiteraard werd die theorie later, ten tijde van de iPhone 6S, ondersteund. Daarna zou je toe zijn aan een nieuw exemplaar, tenzij je kunt leven met een minder goed werkende iPhone. Anno 2019 blijkt die bewering echter niet meer te kloppen.

De Duitse investeringsbank Bernstein, die een grote hoeveelheid Apple-aandelen bezit, heeft dat in een onderzoek aangetoond. Volgens de bank heeft het accu-vervangingsprogramma veel invloed gehad op de gemiddelde levensduur van Apple’s smartphone.

Hierdoor werd voor de consument al snel duidelijk dat het vervangen van de batterij een aanzienlijke verbetering is voor de levensduur. Het vervangen van de accu kost je bijvoorbeeld tussen de 49 en 69 euro, wat veel en veel goedkoper is dan een nieuw toestel. Hiermee krijgt je iPhone al snel een levensduur van vier volledige jaren.

levensduur iphone

Apple heeft zelf natuurlijk ook een groot aandeel in de verlengde levensduur. Zo krijgen oudere toestellen nog steeds nieuwe updates. Denk hierbij aan iOS 12, het laatste nieuwe besturingssysteem dat ook beschikbaar is op de iPhone 5S uit 2013. Vroeger zorgde Apple ervoor dat die nieuwe besturingssystemen je iPhone langzamer maakte, nu zou het ze net sneller moeten maken.

Als je die twee dingen bij elkaar optelt, weet je dat iPhones anno 2019 allang geen levensduur van twee jaar meer zouden mogen hebben – wat niet wegneemt dat het nieuwste model je ogen uitsteekt en je je oud bakje alsnog wilt vervangen natuurlijk.

Want

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Onderzoek wijst uit: zo lang gaat je iPhone écht mee
Sluiten