Jutta
Jutta Life 17 jul 2019

Met deze 10 lifehacks speel jij elk festival uit als een pro

Je tickets liggen al drie maanden klaar en nu het eindelijk zover is hoef je enkel je gooitentje en een krat Cara nog mee te grissen voor een episch festivalweekend. Zin om nog meer waar voor je geld te krijgen? Dan zijn hier tien pro-tips voor je.

1. Wees voorbereid

Zorg dat je op voorhand weet waar je kunt parkeren, wat de kortste weg van podium A naar podium B is en of die ene vriend wel in zijn konijnen-onesie de wei op mag. Kortom: lees alle informatie die je online kunt vinden over het festival en bekijk de plattegrond grondig.

2. Bestudeer de sponsors

Het heeft weinig zin om blikjes Red Bull in je sokken binnen te smokkelen als concurrent Monster gratis energiedrankjes uitdeelt. Weet (ongeveer) aan wat voor free stuff je je kunt verwachten door op voorhand de sponsorlijst al eens te bekijken.

3. Trek je festivalschoenen aan

Veel mensen hebben een paar afgetrapte doch comfortabele schoenen die ze nog steeds niet in de vuilbak hebben geflikkerd omdat ze elk jaar weer mee naar Pukkelpop moeten. Neem daar een voorbeeld aan, want van elk ander paar wil je niet dat ze onder de kots, bier en andere lauwe substanties komen te zitten.

4. Check de setlist

Sommige bands wil je koste wat het kost zien, van de andere namen die op de festivalaffiche prijken ben je minder overtuigd. Wil je weten of hun optreden de moeite gaat zijn? Check hun setlist van vorige gigs op setlist.fm om je te helpen beslissen.

5. Neem eten mee op het terrein

Festivalvoedsel is vaak smaakloos, vettig en calorierijk en altijd duur. Spaar je geld voor pintjes en neem wat koeken of een broodje mee het festivalterrein op. Zo moet je niet voor elk klein hongerke tien euro dokken.

6. T-shirt kopen like a pro

Als je van plan bent om een T-shirt te kopen, draag dan een oud exemplaar dat je niet meer nodig hebt. Trek je nieuwe T-shirt meteen aan en gooi het andere weg, zo loop je er niet de hele dag mee te sjouwen.

Nog een tip: overweeg om een T-shirt van een kleinere band te kopen. Zij gebruiken dat geld voor hun eten, vliegtickets en hotel, terwijl de headliners het enkel uitgeven aan dure scheidingen, zwembaden en plastische chirurgie.

7. Wees crowdsurfers te slim af

Als je per se vooraan wilt staan tijdens een optreden is de kans groot dat je in het beste geval een voet in je gezicht krijgt en in het slechtste geval per ongeluk in iemands ballen grijpt. Door niet in het midden maar wat meer opzij te gaan zal dat al veel minder gebeuren.

8. Foto’s

Het is toegestaan om al je Instagram-volgers jaloers te maken met een foto of filmpje van dat ene epische optreden. Schiet een paar beeldjes en leg die telefoon dan weer weg, het is echt extreem douchy om je telefoon een heel nummer in het zicht van je achterburen te houden.

9. Wees al-tijd voorbereid op regen

Zelfs als het volgens Frank Deboosere waarschijnlijk niet gaat regenen neem je het best een ziplock-zakje mee om je telefoon, sigaretten en portefeuille veilig en droog te bewaren. Je weet immers nooit wanneer je in een modderige moshpit belandt.

10. Parkeer bij de uitgang

Tot slot: parkeer je auto, ook als je vroeg arriveert, in de buurt van de uitgang en niet vlakbij de ingang. Future you zal je dankbaar zijn.

Lees ook: zo maak je seks op een festival leuk voor iedereen

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Met deze 10 lifehacks speel jij elk festival uit als een pro
Sluiten