Alrik
Alrik Style 16 mei 2019

10 stijlvolle linnen kledingstukken want het wordt stilaan zomer

Linnen keert elke zomer terug, en da’s niet verwonderlijk. De stof ziet er stijlvol uit, zit als gegoten en is verfrissend voor op die hete dagen. Op écht hoge temperaturen moeten we nog even wachten, maar het wordt wel warmer de komende dagen, dus sla die linnen kledingstukken al maar in. 

Godzijdank kunnen losse T-shirts tegenwoordig perfect en hoeft je kleding niet meer zo strak te zitten dat je amper kunt ademhalen. Meer nog: oversized is de norm geworden. En nee, daarmee bedoelen we niet die overdreven lange T-shirts, maar gewoon subtiel oversized. Dit T-shirt koop je bij COS voor 49 euro.

linnen kledingstukken

Het Zweedse modelabel Our Legacy komt met een heerlijke blouse met korte mouwen. Kost je 250 euro, verder doet ieder woord afbreuk aan dit mode-item.

linnen kledingstukken

Een linnen broek hoef je niet meer te associëren met het vod dat je vader droeg in 2001, dat bewijst deze beige pantalon. Hier kun je echt alle kanten mee op. Slippers, dad sneakers, T-shirt, blouse; deze broek valt overal mee te combineren. Kost je 89 euro.

linnen kledingstukken

Een overhemd, blouse of shirt, geef het beestje een naam. Feit is dat je in 2019 niet meer zonder een linnen blouse kunt. Deze Ralph Lauren pronkt niet met het klassieke logo, wel met de polo bear als zeeman. Kost je 124 euro.

linnen kledingstukken

Met een linnen colbert ga je heel snel de mist in. Wij zeggen: doe het niet of doe het goed. In het laatste geval betaal je wat meer, maar dan heb je wel dit uiterst fijn gesneden jasje van Jacquemus. Kost je omgerekend 530 euro.

linnen kledingstukken

Waar je een linnen pantalon voor wat chiquere gelegenheden koopt, is een slobberige linnen broek een must-have voor op een luie zomerse dag. Heerlijk voor naar het strand, op het balkon, in huis of bij warm weer naar je werk. Kost je omgerekend 242 euro.

linnen kledingstukken

Mango heeft sinds kort een een tak voor heren en daar vind je behoorlijk wat coole basics, zoals deze korte broek in chino-stijl. Kost je 39 euro.

linnen kledingstukken

229 euro kost dit hemd van Arjé, en als je dat geld er niet voor overhebt, koop je een soortgelijk hemd deze zomer vast wel bij alle grote ketens.

linnen kledingstukken

Terug naar Our Legacy, simpelweg omdat dit Zweedse merk sublieme kleding maakt. Deze polo is geniaal in zijn eenvoud. Prijs: 180 euro.

linnen kledingstukken

Naast de slobberige broek en de pantalon wil je, als je toch bezig bent, ook een normale linnen broek. Maar dan wel eentje met een écht goede snit, en dan lomen we uit bij deze van Loewe. Kost je omgerekend 520 euro, maar je vindt vast ook wel een goedkoper exemplaar.

linnen kledingstukken

Meer tips nodig over hoe je linnen stijlvol draagt (en dus niet zoals je vader in 2001)?

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
10 stijlvolle linnen kledingstukken want het wordt stilaan zomer
Sluiten