Wheels

Litelok: innovatief fietsslot maakt indruk op Kickstarter

Zo goed als onbreekbaar

Om zeker te zijn dat je fiets niet gestolen wordt, hang je hem vast met een enorme ketting die niet zou misstaan als stoere armband voor een olifant. Volgens de makers van de Litelok kan dat anders: zij komen met een licht en flexibel slot, dat tegelijkertijd ook heel stevig is.

Je fiets veilig op slot met de Litelok

De Litelok heeft nu een campagne op Kickstarter lopen, waarbij de doelstellingen inmiddels al gehaald werden. Daarmee is het zeker dat het speciale slot op de markt komt. Wat de Litelock speciaal maakt, is dat ‘ie slechts 630 gram weegt.

Daarnaast is dit slot zeer flexibel, waardoor je je fiets aan verschillende objecten vast kunt maken. Denk daarbij aan een boom of een paal, maar ook een fietsrek, waarbij je weinig ruimte hebt tussen je band en de plek waar je het slot aan moet bevestigen.

Het slot zou zo goed als onbreekbaar zijn. Met een tang kun je het niet doorknippen en verdraaien om het zo te breken is ook geen optie.

Litelok

Niet het eerste Litelok

Dit is niet het eerste fietsslot van Litelok én niet de eerste crowdfundingscampagne: in 2015 kon je op Kickstarter het eerste prototype van het nieuwe merk bestellen. Dat kwam tot stand na jaren van experimenteren met verschillende materialen. Oprichter, luchtvaartingenieur en fervent fietser Neil Barron ontwikkelde speciaal voor zijn slot het composiet ‘Boaflexicore’, opgebouwd uit laagjes van andere sterke materialen.

Het slot dat je nu kunt pre-orderen via de Kickstarter-campagne moet zo’n 70 euro gaan kosten en zou in februari van volgend jaar geleverd worden.

Bron: Want

14-10-2018 - Jelle