Wheels

De logistieke voorbereiding voor een Formule 1-race is indrukwekkend

Een complete volksverhuizing voor één wedstrijd

Wanneer een Formule 1-coureur met champagne staat te zwaaien op het podium lijkt het alsof hij de race helemaal in z’n eentje gewonnen heeft. Toch haalt een heel team opgelucht adem als hun coureur heelhuids de finish weet te bereiken. Om van elke Grand Prix een waar spektakel te kunnen maken is een optimale logistieke voorbereiding essentieel.

In tegenstelling tot een sport als basketbal, waar je genoeg hebt aan een aantal spelers en wat ondersteunend personeel, komt er bij de Formule 1 wel wat meer kijken. Het gaat zeker niet alleen om het vervoer van de wagen. Reservewagens zijn nodig, een compleet onderhoudsteam, reserveonderdelen en dan nog heel wat ondersteunend personeel. Het is voor elke Grand Prix bijna een complete bedrijfsverhuizing.

Dit gebeurt er achter de schermen van een Formule 1-race

Onderstaande video geeft je een goed beeld van wat er allemaal bij komt kijken. Teams als Ferrari en Red Bull geven je een unieke impressie van wat er achter de schermen gebeurt en wat er nodig is om de coureurs optimaal voor te bereiden op een race van krap twee uur.

Meer Formule 1? Dit team slaagde er in een om een raceauto te besturen met niets meer dan hun hersenactiviteit.

20-10-2018 - Jan