Lesley
Lesley Entertainment 7 jul 2019

‘Lord of the Rings’-serie in handen van regisseur van ‘Jurassic World’

Amazon Studios gaat zich er dan toch echt aan wagen: een heuse ‘The Lord of the Rings’-serie. De immens populaire franchise stapt van het witte doek naar je woonkamer, maar daarvoor heeft de studio wel de beste mensen nodig. En wat dat betreft is de aanstelling van Juan Antonio Bayona als regisseur helemaal geen slechte eerste stap. 

Regisseur ‘Jurassic World’ krijgt ‘Lord of the Rings’-serie in handen

Amazon Studios’ ‘The Lord of the Rings’-serie is voorzien van een regisseur. Dat meldde de Amerikaanse website Deadline. De serie die gebaseerd is op de immens populaire franchise van J.R.R. Tolkien komt in handen te liggen van niemand minder dan Juan Antonio Bayona. De regisseur staat bekend om zijn regie-werk voor ‘Jurassic World: Fallen Kingdom’.

Met deze nieuwe job treedt Bayona in de voetstappen van Peter Jackson, die de filmfranchise voor zijn rekening nam. Daarmee behaalde de regisseur grote successen en werd de franchise zo goed als legendarisch bestempeld. Dat Amazon Studios zich aan een nieuwe serie omtrent dit verhaal waagt, is voor de echte fans uiteraard alleen maar mooi.

Dat beaamt Bayona zelf trouwens ook: “J.R.R. Tolkien heeft een van de meeste excentrieke en inspirerende verhalen aller tijden gemaakt. Ik kan niet wachten om fans van over de hele wereld mee te nemen naar Middle-Earth en ze de wonderen van de Second Age te laten zien. En dat gaan we doen aan de hand van nooit eerder vertelde verhalen.”

Prequel

Waar het verhaal van de ‘The Lord of the Rings’-serie precies over gaat is op dit moment nog niet bekend. Wel weten we dat de gebeurtenissen zich voor ‘The Fellowship of the Ring’ afspelen. We hebben dus te maken met een heuse prequel. Verder weten we dat het verhaal onder andere geschreven is door grote namen als Gennifer Hutchison (‘Breaking Bad’) en Bryan Cogman (‘Game of Thrones’).

Want

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
‘Lord of the Rings’-serie in handen van regisseur van ‘Jurassic World’
Sluiten