Britt
Britt Life 20 apr 2019

Dit is de enige goede manier om pizza terug op te warmen

Iedereen heeft al weleens in deze situatie gezeten: je bestelt ‘s avonds pizza en de restjes warm je de dag erna op in de microgolf, want een pizza verspil je echt nooit. Verban die microgolf vanaf nu maar uit je leven, want met deze tip heb je nooit meer last van slappe pizza.

Vergeet de microgolf

Als je je pizza terug wilt opwarmen, dan loop je al automatisch naar de microgolf. Toch is dit niet de juiste manier om je maaltijd terug op te warmen. De microgolf verwarmt ongelijkmatig en dit geldt vooral als het over pizza gaat. Je kent het wel: of de kaas is gloeiend heet maar de saus niet, of de pizzapunten zijn veel te warm en de korst te koud. Door de krokante pizza op te warmen in de microgolf, krijg je ook veel te vaak een slappe pizza terug in de plaats.

Gebruik een gietijzeren pan

In tegenstelling tot de microgolf, is de gietijzeren pan een beter alternatief. Je kunt ze verhitten tot hoge temperaturen en ze houdt de warmte goed vast. Beide elementen zijn nodig om een ​​perfect opgewarmde pizza te krijgen. In de pan zal de pizza wel overal even warm zijn en hoef jij je dus geen zorgen te maken over koude korsten en gloeiend hete saus.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lodge Cast Iron Australia (@lodgecastironaus) op

Verwarm op een medium hoog vuur

Een van de dingen die een stuk pizza geweldig maakt, is wanneer de onderkant van de korst een enigszins krokante textuur heeft. Bij koude pizza is de bodem slap en bij slecht opgewarmde pizza smaakt de korst naar karton. Maar een hete pan zorgt ervoor deze knapperigheid terugkomt en in de beste omstandigheden zelfs een beetje extra verkoolde smaak toevoegt. Gebruik daarom zeker geen olie of boter in je pan.

Zet een deksel op je pan

Wanneer je de pizzastukken begint op te warmen, zet dan meteen een deksel op je pan. Dit deksel zal twee zeer belangrijke dingen doen voor je voorheen slappe pizza. Ten eerste houdt het de warmte vast in de pan en helpt het de kaas voorzichtig te smelten. Ten tweede zal het de rook in de pan opvangen, waardoor je pizza een zacht gerookte smaak krijgt. Het geeft niet dezelfde smaak als met een pizzaoven, maar het komt in de buurt.

Bron: Men’s Health

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Dit is de enige goede manier om pizza terug op te warmen
Sluiten