Britt
Britt Life 20 mei 2019

5 simpele manieren om minder stress te hebben op je werk

Succes komt niet zomaar aanwaaien en die loonsverhoging krijg je niet omdat je altijd vriendelijk naar de baas lacht. Werken zul je! Om het leed te verzachten schotelt Manners je wekelijks een tip voor die je carrière vooruit kan helpen. Dat doen we op maandag, zo kom je meteen op stoom voor een productieve werkweek.

1. Vertrek ‘s ochtends vroeger

Ben je altijd maar op het nippertje op tijd op je werk? Vertrek dan een kwartier vroeger. Als je je minder moet haasten, dan hoef je je niet elke dag zorgen te maken dat je te laat zal komen.

2. Sla geen maaltijden of tussendoortjes over

Als het ontzettend druk is, dan heb je wel eens de neiging om een maaltijd over te slaan of je vergeet gewoonweg om te eten. Toch is dit niet ideaal om je dag rustig door te kunnen brengen. Als je te weinig eet, daalt je bloedsuikerspiegel en zal je stressniveau juist verhogen. Af en toe een gezond tussendoortje eten, is dus zeker niet verkeerd.

3. Verlies niet te veel tijd met e-mails

Vooral op maandag zit je inbox overvol met ongelezen e-mails. Minder tijd aan e-mails spenderen, helpt om de stress te verminderen. Moet je echt veel gesprekken voeren via e-mail? Verwerk je antwoord dan al in het onderwerp van je mail of bel met je contactpersoon om jezelf enkele e-mails te besparen.

4. Praat erover met je collega’s

Heb je zo veel last van stress dat je bijna op ontploffen staat? Dan kan het helpen om tien minuten even een gesprekje te voeren met een collega over wat je dwarszit. Praten over het probleem zorgt al voor minder druk op je schouders.

5. Leid jezelf af met iets waar je rustig van wordt

Als je even stoom wil afblazen, helpt het om iets in de buurt te hebben of iets te doen dat je stress vermindert. Van scrollen door een van je vakantiealbums op je smartphone tot luisteren naar je favoriete lied. Voor iedereen is dit natuurlijk anders, dus zoek voor jezelf uit waar je rustig van wordt.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
5 simpele manieren om minder stress te hebben op je werk
Sluiten