Jutta
Jutta accessories 18 apr 2018

Mannen, zo draag je een armband

De meeste mannen dragen een horloge, misschien zo nu en dan een ring of ketting, maar over het algemeen worden andere sieraden vermeden. Dat kan anders: een armband is het perfecte accessoire voor elke man. 

Nu bedoelen we natuurlijk niet dat je er bij moet lopen als 50 Cent in zijn videoclips, maar een armband kan je outfit wél een boost geven. Hieronder laten we zien hoe je het beste armbanden (gemaakt van touw, leer en kralen) kunt dragen. Je hoeft je horloge overigens helemaal niet achterwege te laten, kijk maar eens naar de voorbeelden.

Leer

De leren armband geeft een ruige touch aan je outfit. Gelukkig kun je de ruigheid zelf doseren door te spelen met de dikte van het bandje. Denk wel aan je postuur: ben je lang en slank, ga dan niet voor een overdreven dikke polsband. Doe dat ook niet als je kort en breed of wat voller bent. Match dit type armband met goede denim en boots.

Touw

Een armband van touw is een zomeressential, zeker wanneer het ding een kleurtje heeft. Touw kan beter tegen water dan leer, waardoor je je armband ook kunt dragen op het strand. Bij armbanden van touw kan je met de sluiting het verschil maken. De kleur van het touw kan je dan weer matchen met de kleur van de rest van je outfit.

Een armband met kralen

De armband met kralen heeft een wat luxueuzere uitstraling, mits je het goede exemplaar te pakken hebt. Ga bijvoorbeeld voor kralen van steen voor een wat stoerder karakter. Bij houten kraaltjes let je er best op dat ze er niet te goedkoop uitzien. Voor een iets ruigere look combineer je verschillende soorten bandjes.

armband

Als je de juiste exemplaren uitkiest kan je gerust een armband dragen als finishing touch van je formele outfit.

Reageer op artikel:
Mannen, zo draag je een armband
Sluiten