Jutta
Jutta Style 24 apr 2018

Mannen mogen wél een short dragen, maar …

Zijn mannenbenen lelijk? Nee. Is een short lelijk? Nier per definitie. Waarom laait de discussie over mannen in short dan telkens zo hoog op? “Het mag niet” zegt de een. “Ik doe het toch” denk jij, en gelijk heb je. Maar hou je alsjeblieft wel rekening met deze dingen? 

Een short voor elke gelegenheid?

Vrouwen mogen rokjes dragen, waarom zouden mannen dan lopen smelten in lange broek? Ook dat is emancipatie. Toch vinden veel mensen een short (te) casual en onprofessioneel. Ga je naar het strand of ben je op vakantie in de bergen, dan is er helemaal geen probleem: je mag naar hartelust ronddartelen in korte broek en zelfs op teenslippers. Een wandeling in de stad, een avondfeest of zelfs een werkdag vragen om een iets doordachtere aanpak.

Is de temperatuur draaglijk? Hou het dan bij een lange broek.

Zelfs als de dress code het toelaat, verschijn je beter niet op de werkvloer in korte broek wanneer er een belangrijke vergadering op de agenda staat. Ook tijdens een meeting met je bazen, een afspraak met klanten of een presentatie speel je beter op veilig. Dit zijn momenten dat je au sérieux genomen wilt worden, spaar je short voor een ‘gewone’ werkdag. 

mannen mogen short dragen

Blijf weg van drukke prints

Vind je jezelf mans genoeg om eventuele opmerkingen over een korte broek te pareren, zorg er dan in ieder geval voor dat je niet uit de toon valt. Geef de halve broek die je aan hebt een hele professionele uitstraling. Ga bij voorkeur voor een effen model in een donkere kleur en blijf weg van fleurige motieven en drukke prints. Jeans is zéker een no go en met een roze short kun je beter ook nog een paar jaar wachten.

De juiste lengte

Net teleurgesteld je bermuda met paradijsvogelprint terug in de kast gelegd en toch maar naar die donkerblauwe driekwartsbroek gegrepen? Sorry, maar dat zal niet gaan. We hebben het hier over een short, niet over een te kort uitgevallen lange broek. Een korte broek die je benen laat ademen én er professioneel uitziet, valt tot net boven de knie of maximaal op de knie. Ultrakorte hotpants zijn voor vrouwen en driekwartsbroeken staan niemand.

Staat er expliciet in de dress code van jouw bedrijf dat het niet mag? Dan is dit misschien niet de plek om modestatements te maken.

… en breedte

Als je eenmaal bent afgezwaaid bij de scouts, is het tijd om die brede short met zeventien zakken achterwege te laten. Geef ‘m aan je jongere neef, gooi hem in de vuilbak of kader ‘m desnoods in, maar trek hem nooit meer aan op plekken waar je andere mensen zou kunnen tegenkomen. Overigens, als je na je tweeëntwintigste nog bij de scouts zit, zullen vrouwen sowieso denken dat er iets mis met je is.

mannen mogen short dragen

Waar je naar op zoek bent is een geklede broek, maar dan korter: niet te wijd, geen franjes, linten of opgestikte zakken en ook niet te strak.

Verzorg je benen

Als je een short aantrek, kun je er zeker van zijn dat mensen naar je benen zullen kijken. Zorg dus dat mensen hun gezicht niet afwenden bij het zien van massaal veel blauwe plekken, droge huidschilfers of muggenbeten. In dat geval hou je ze beter nog even bedekt, maar een vochtinbrengende crème kan ook wonderen doen.

Breng je outfit in balans

Een short blijft altijd een klein beetje casual, het is aan jou om met de rest van je outfit de grens met professionaliteit te bewaken. Een T-shirt of polo voelen misschien als de meest logische opties, maar ga liever voor een net hemd en draag bij voorkeur een geklede riem.

mannen mogen short dragen

Kies de juiste schoenen

Om dezelfde reden dat je weg moet blijven van T-shirts trek je het best geen sneakers aan onder je short als je gaat werken. Zelfs een heel eenvoudig paar ziet er al snel veel te chill uit. Een lederen schoen kan wel, suède is nog beter. Denk bijvoorbeeld aan een paar mooie loafers en zorg er te allen tijde voor dat je schoenen proper zijn. In je vrije tijd kan een mooi paar sneakers wel.

Reageer op artikel:
Mannen mogen wél een short dragen, maar …
Sluiten