Jutta
Jutta Style 23 mrt 2018

Mannenparfums voor elke gelegenheid

Werken, pinten drinken met de mannen, eten bij de familie of dineren met je droomvrouw … Iedere activiteit vraagt om een andere outfit, waarom zou je dan altijd hetzelfde geurtje dragen? Hier is een selectie mannenparfums voor elke gelegenheid. 

Op het werk

Het lijkt haast onmogelijk om een volledige werkdag lekker te ruiken zonder je collega’s te storen. Mannenparfums die wel in de smaak vallen op de werkvloer, hebben een licht aromatische ondertoon. Citrus doet het goed, en nee, laat je niet afschrikken door het woord. Jij en de rest van je collega’s houden ervan.

Mannenparfums voor elke gelegenheid

Na het werk

Nog eentje drinken met de collega’s? Eindelijk is er tijd voor een gesprek met die slimmere gast van ICT en eindelijk kun je een wijntje scoren voor de knappe collega van de verdieping boven jouw werkplek. Lekker willen ruiken stopt dus zeker niet na vijf uur. Kies op dit moment voor een meer opvallend parfum, zo onderscheid je jezelf van je kantoorbroeders. Warme, zonnige geuren doen het goed, een moderne klassieker is Givenchy Gentleman (houtachtig)

Mannenparfums voor elke gelegenheid

Op een sollicitatiegesprek

Je eerste indruk is ontzettend belangrijk, en je geur speelt daarin een cruciale rol. Het laatste wat je wilt, is je potentiële werkgever naar lucht zien happen, spray dus niet als een gek in het rond. Subtiel is hier het toverwoord, met een eau fraiche zit je eigenlijk altijd goed.

Mannenparfums voor elke gelegenheid

Op date

Vrouwen waarderen een man die lekker ruikt. Ze kruipt waarschijnlijk niet direct bovenop je zoals in de parfumreclames, maar de juiste geur zal haar wel nieuwsgierig maken naar meer. Kies wel iets unieks, want hoewel je gerust over exen mag praten, wil je niet ruiken zoals haar vorige lief. En dat wil zij ook niet.

Gelukkig zijn er veel unieke mannenparfums waar jij mee kunt uitblinken. Ga bijvoorbeeld voor granaatappel, bamboe en kokosnoot. Hou het bescheiden, sterke geuren belemmeren namelijk de smaak van eten. Spuit één keer op beide sleutelbenen, dat is voldoende.

Mannenparfums voor elke gelegenheid

Een etentje

Oh shit, je zit naast iemand die niet zo appetijtelijk ruikt. Opstaan is onbeleefd en kauwgom aanbieden is gedurende een tafelsessie niet mogelijk. De enige troost is dat jij het niet bent. En dat komt door jouw parfum. Het geheim zit ‘m in de lichte tonen van vanille en roos, geborgen in een zwaardere basis.

Mannenparfums voor elke gelegenheid

Vrije tijd

Doe relax, ruik relax. Hier zijn een paar goede weekendklassiekers die het goed doen in een ontspannen setting.

Mannenparfums voor elke gelegenheid

Feesten

Dress and smell for the occasion. Een verjaardag of bruiloft draait immers niet om jou, dus kies iets neutraals. ‘Eau fraiche-geuren’ zijn goed. Door de essentiële oliën blijven ze wel lang aanwezig, maar ze overheersen nooit.

Mannenparfums voor elke gelegenheid
Reageer op artikel:
Mannenparfums voor elke gelegenheid
Sluiten