Alrik
Alrik Style 11 sep 2019

7 modetrends voor mannen in de herfst en winter van 2019

Trends zijn er niet om blind te volgen. Toch is voor de nodige inspiratie prettig om te weten wat er speelt in de modewereld. Een overzicht van de modetrends voor mannen in de herfst en winter van 2019/2020.

De modetrends voor de herfst en winter van 2019/2020

Sommige trends zijn high fashion, andere zijn zo van de straat geplukt en net iets gemakkelijker toe te passen. Soms moet je het ook gewoon eens proberen, ook al voelt het in eerste instantie nog wat onwennig. Panterprints, leren broeken, enkellaarsjes; als het aan de mode-industrie ligt loop je er dit najaar bij als Axl Rose in zijn stoutste dagen. Maar je hoeft natuurlijk niet ál deze trends te combineren, kies vooral zelf:

1. Panterprint

Trends mannen herfst en winter 2019
Bron: ANP

Jarenlang hebben vrouwen het alleenrecht gehad op de tijger- en panterprint, maar 2019 is het jaar van de doorbraak van katachtigen in de mannenmode. Eindelijk, want de panterprint geeft je de look van een rockster. Overdrijf niet en combineer de panterprint met rustigere items. Of ga juist helemaal wild, zoals het model hierboven, dat ook direct zijn kapsel heeft meegepakt.

2. Zwarte enkelboots

Trends mannen herfst en winter 2019
Bron: Tiger of Sweden

In de collecties en op de catwalks van de grote merken komen enkelboots prominent naar voren. Zwart, geen veters en ze mogen best glanzen. Van Tiger of Sweden tot Zara, in iedere prijsklasse ga je dit najaar zwarte enkelboots vinden.

3. Men in black

Trends mannen herfst en winter 2019
Bron: ANP

Zorgvuldig op maat gesneden pakken met witte hemden en zwarte dassen kaapten de catwalks voor de collecties voor de herfst en winter van 2019/2020. Black is back en dat is is een goede zaak.

4. Extra lange sjaal

Trends mannen herfst en winter 2019
Bron: ANP /ANP /lookbook Dries van Noten

Nog niet zo lang geleden deed de enorme ronde sjaal zonder einde haar intrede. Die is, als het goed is, verdwenen uit het straatbeeld en heeft plaatsgemaakt voor de extra lange sjaal. De lange sjaal zie je in iedere collectie terug, zowel in effen kleuren als gestreept.

5. Leer

Trends mannen herfst en winter 2019
Bron: ANP

De leren jas komt weer helemaal terug, van lange winterjassen tot korte motorjacks. Prima modetrend, lekker mannelijk. Maar bij een leren jas houdt het niet op in het najaar van 2019. De leren broek doet namelijk ook zijn intrede. Even oefenen om ze aan en uit te doen wel, als je niet wilt eindigen als Ross Geller in de badkamer van zijn date.

6. Monochroom

Trends mannen herfst en winter 2019
Bron: ANP

Monochroom houdt in dat je jezelf in één kleur kleedt, van jas tot kousen als het ware. Beige, zalmroze, donkerblauw, helemaal zwart, het kan allemaal en je kunt verschillende tinten van één kleur combineren. De catwalks voor de collecties van het komende najaar liepen vol met monochroom geklede modellen. Met deze trend ga je scoren op feestjes.

7. Brede schouders

Trends mannen herfst en winter 2019
Bron: ANP

Je herinnert je vast de schoudervullingen van je moeder nog wel uit de jaren ’80 en ’90. Hopelijk heeft ze die voor je bewaard, want brede schouders behoren tot de grote modetrends in het najaar van 2019. Herenjassen, colberts, ze mogen allemaal overdreven breed geschouderd en een tikje oversized. Een tikje.

Ook leuk en altijd stijlvol: een jeanshemd – hier zijn alvast vijf toffe exemplaren voor je. 

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
7 modetrends voor mannen in de herfst en winter van 2019
Sluiten