Entertainment

Manners filmfanaat #1: Peter Jackson, Matthias Schoenaerts en Silvio Berlusconi

Deze vijf films moet je gezien hebben

Het aanbod op Netflix is zo groot dat je bijna zou vergeten dat er ook elders films en series vertoond worden. Daarom laat onze filmfanaat elke week in zijn (bioscoop)kaarten kijken. En vooruit dan, er zitten óók Netflixtips bij. 

‘Mortal Engines’

Regie: Christian Rivers
Met: Hugo Weaving, Robert Sheehan, Stephan Lang, Hera Hilmar
Release: Vanaf 5 december in de bioscoop

Na de Zestig-Minutenoorlog (ja, je leest het goed), is de aarde veranderd in een onvruchtbaar landschap waar alle natuurlijke brandstoffen zijn opgebruikt. Vele eeuwen later bestaan er nog slechts een paar zelfstandige stadstaten die rondzwerven op zoek naar brandstof die ze van andere steden proberen af te pakken.

De jonge Tom Natsworthy gaat samen met de mysterieuze Hester Shaw de strijd aan met de heersende wereldorde. Leuk detail: het zijn rondrijdende steden geworden; zo zien we wat er overschiet van Londen mocht de stad zich voortbewegen op immense rupsbanden.

Hoewel de regie wordt verzorgd door Christian Rivers, is het vooral de naam van een van de producers die ons doet uitkijken naar deze film. Niemand minder dan Peter Jackson heeft zich op dit spectaculaire epos geworpen en dat deze man niet aan zijn proefstuk toe is weten we ook al lang. Hoe heetten die andere films toch ook al weer? Juist ja, ‘The Lord Of The Rings’ en ‘The Hobbit’.

‘Kursk’

Regie: Thomas Vinterberg
Met: Matthias Schoenaerts, Léa Seydoux, Colin Firth
Release: Vanaf 5 december in de bioscoop

De naam van de film doet bij veel mensen wel een belletje rinkelen, want ‘Kursk’ gaat over de Russische nucleaire onderzeeër die in 2000 zonk in de Barentszzee. De wereld stond klaar om te helpen, maar de Russische regering weigerde vijf dagen lang alle hulp vooraleer actie te ondernemen.

In de thriller zitten drieëntwintig overlevenden te wachten op de bodem van de zee, terwijl hun zuurstof langzaam opraakt. Onze eigen Matthias Schoenaerts haalt – na zijn passage in ‘Red Sparrow’ – voor de tweede keer zijn beste Russische accent uit de kast.

‘The Wife’

Regie: Björn Runge
Met: Glenn Close, Jonathan Pryce, Christian Slater
Release: Nu in de bioscoop

Achter iedere succesvolle man staat een sterke vrouw, maar wat als die vrouw er genoeg van heeft en besluit om uit de schaduw te treden? Joan Castleman heeft meer dan veertig jaar in de schaduw van haar wereldberoemde man Joe geleefd, die na een succesvolle schrijverscarrière eindelijk de Nobelprijs voor Literatuur in ontvangst mag nemen.

‘The Wife’, gebaseerd op het boek van Meg Wolitzer, is een prachtige satire die het door mannen gedomineerde literaire wereld op de vingers tikt.

‘The Christmas Chronicles’

Regie: Chris Colombus en Clay Kaytis
Met: Kurt Russell, Judah Lewis, Darby Champ
Release: Nu op Netflix

Heb je geen kinderen die nog eerste de Sint over de vloer moeten krijgen, dan kan je nu al naar de allernieuwste kerstfilm op Netflix kijken. Niemand minder dan Kurt Russell vertolkt de hoofdrol als kerstman. Chris Colombus die verantwoordelijk is voor één van de bekendste kerstfilm aller tijden, ‘Home Alone’, brengt nu een nieuw verhaal over Teddy en Kate die beslissen om wakker te blijven en de kerstman te filmen. Natuurlijk verloopt dit niet volgens plan en wordt de kijker meegetrokken in wat toch alles heeft om een nieuwe tijdloze kerstklassieker te worden.

‘Loro’

Regie: Paolo Sorrentino
Met: Toni Servillo, Elena Sofia Ricci, Riccardo Scamarcio
Release: Nu in de bioscoop

Deze Frans-Italiaanse film gaat over rokkenjager-politicus Silvio Berlusconi. De man die zijn eigen media-imperium opbouwde en jarenlang de Italiaanse politiek beroerde. De befaamde regisseur Paolo Sorrentino geeft op een sublieme manier weer hoe de eens zo machtige Berlusconi begint te wankelen op zijn voetstuk en krampachtig de macht probeert te behouden.

01-12-2018 - Jutta