Jutta
Jutta Entertainment 16 feb 2019

Manners Filmfanaat #12: een oude man, een stalker en een vrouw die Ho heet

Het aanbod op Netflix is zo groot dat je bijna zou vergeten dat er ook elders films en series vertoond worden. Daarom laat onze filmfanaat elke week in zijn (bioscoop)kaarten kijken. En vooruit dan, er zitten óók Netflix-tips bij. 

‘The Old Man & The Gun’

Van: David Lowery
Met: Robert Redford, Sissy Spacek, Casey Affleck
Release: vanaf 20 februari 2019 in de bioscoop

Robert Redford is een gevestigde waarde in Hollywood. In zijn jongere jaren was de man een echte vrouwenmagneet, maar natuurlijk haalt vadertje tijd ons allemaal in. En toch … de bekende twinkeling en speelsheid die hij in zijn ogen had zijn nog steeds aanwezig en daarom alleen al is Redford perfect gecast voor ’The Old Man & The Gun’.

Redford vertolkt de galante Forrest Tucker, een van de meest succesvolle bankovervallers van de twintigste eeuw. Gewapend met alleen maar zijn lach, berooft Tucker meerdere banken. Hij is zo succesvol dat er een heuse klopjacht wordt georganiseerd door de jonge detective John Hunt . Al snel ontstaat er een kat-en-muisspel waarbij Tucker al zijn trucs tevoorschijn moet halen wil hij de kat te slim af zijn.

‘Le Chant Du Loup’

Van: Antonin Baudry
Met: Omar Sy, Reda Kateb, Mathieu Kassovitz, François Civil
Release: Vanaf 20 februari 2019 in de bioscoop

In 2018 verschenen er reeds twee duikbootfilms kort na elkaar. Terwijl ‘Kursk’ het waargebeurde verhaal vertelde van een gezonken Russische onderzeeër, was ‘Hunter Killer’ meer een ‘Die Hard’-achtige versie à la Hollywood. Wij konden beide films zeker smaken en Frankrijk komt nu ook af met hun eigen film: ‘Le Chant Du Loup’.

Daarin heeft een jonge matroos de gave om ieder geluid te herkennen en al gauw wordt hij het ‘gouden oor’ genoemd. Wanneer hij echter tijdens een missie onder immense druk komt te staan, maakt hij een fout die desastreuze gevolgen heeft. Wanneer de onderzeeër Le Terrifiant echter genoodzaakt is om alle communicatie af te sluiten en volledig te vertrouwen op de jonge matroos, breekt een ijzingwekkende stilte los waarin ieder geluid van vitaal belang is. Een Franse hoogstaande thriller met angstwekkende stiltes.

‘Cold Pursuit’

Van: Hans Petter Moland
Met: Lian Neeson, Laura Dern, Emmy Rossum
Release: Vanaf 22 februari 2019 in de bioscoop

Liam Neeson is absoluut niet het soort man op wiens tenen je wilt gaan staan. Na drie ‘Taken’-films en tal van gelijkaardige prenten waarin Liam Neeson steevast achter iemand aangaat, weten we wel één ding zeker: het loopt het nooit goed af voor de teentrapper. Dat neemt natuurlijk niet weg dat we er niet genoeg van kunnen krijgen.

Neesons films staan garant voor een ontspannen avondje en ook ‘Cold Pursuit’ zal zeker niet teleurstellen. In deze film speelt Neeson een hardwerkende familieman Nels die wanneer zijn zoon wordt vermoord door een drugsbaron in Colorado, genoodzaakt wordt om het recht in eigen handen te nemen. Dus haast je maar naar de cinema maar let wel op dat je niet op een stel tenen trapt, het zouden die van Liam Neeson weleens kunnen zijn.

‘Dirty John’

Van: Alexandra Cunningham
Met: Eric Bana, Connie Britton, Julia Garner
Release: Nu op Netflix

‘Dirty John’ was oorspronkelijk een podcast, gemaakt door The Los Angeles Times, en die werd zo’n hit dat Netflix er algauw opsprong. ‘Dirty John’ – de serie – vertelt het waargebeurde verhaal van John Meehan, een meesteroplichter die via datingsites relaties aanknoopt met vrouwen om hen vervolgens het leven zuur te maken.

In Netflix’ ‘Dirty John’ zien we hoe zakenvrouw Debra Newell op een datingsite op zoek gaat naar de perfecte man, but be careful what you wish for … John wordt meesterlijk vertolkt door Eric Bana en hij verdient alle lof voor deze serie. Waar hij zichzelf eerst voordoet als de perfecte man waar menige vrouw zo voor zou tekenen, komen er stilaan scheurtjes in zijn masker. De perfecte koppelreeks dus.

Ken Jeong: ‘You Complete Me, Ho’

Van: Ken Jeong
Met: Ken Jeong
Release: nu op Netflix

Ken Jeong is zowat de bekendste Aziaat van Hollywood. De ‘The Hangover’-films en zeker de serie ‘Community’ zorgden ervoor dat hij een van de meest gebruikte memes werd en zelfs bekender werd dan Jackie Chan himself. Wist je trouwens dat Jeong dokter was voor hij een acteercarrière begon?

Dat hij nog meer in zijn mars heeft bewijst hij met zijn stand-upshow ‘Ken Jeong: You Complete Me, Ho’ opgedragen aan zijn vrouw Ho. Ja, je leest het goed: Ho. Als dat alleen al niet genoeg materiaal is om tien minuten van een show te vullen dan weten wij het ook niet meer.

Meer recente releases?

Manners Filmfanaat #11: traktaties van Cameron, Soderbergh en LEGO

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Manners Filmfanaat #12: een oude man, een stalker en een vrouw die Ho heet
Sluiten