Lesley
Lesley Style 21 nov 2018

Manners Lookbook #12: Hoe Prins Harry een stijlicoon werd

Er zijn mannen die ‘s morgens niet de moeite nemen om twee dezelfde sokken uit te kiezen, en dan zijn er mannen die moeiteloos een maatpak rocken. What’s it gonna be? Wij van Manners hopen op dat laatste en we leveren je daarvoor stijlinspiratie van de mannen die weleens op een filmpremière passeren. Deze week: Prins Harry. 

Een paar maanden geleden trad de prins in het huwelijksbootje met Meghan Markle (en daar zijn we nog steeds niet helemaal over), en die heeft duidelijk een goede invloed op hem. Vrouwen in de koninklijke familie worden (willens nillens) gebombardeerd tot influencers en elke vrouw loopt naar de winkel wanneer Meghan of Kate weer eens een betaalbaar stuk uit de Zara uitkoos. Om tot de trieste conclusie te komen dat het stuk uiteraard allang uitverkocht is.

Wat Prins Harry draagt, daar kraait geen haan naar. Of toch? Blijkbaar wel. Of toch volgens website What Harry Wore, een onderdeel van – je raadt het al – What Meghan Wore. En wat blijkt? De prins kiest vaak voor alledaagse, betaalbare merken. De royals doen duidelijk hun best om er toegankelijk uit te zien – of zou dat vooral zijn om aan te tonen dat ze het belastingsgeld van de Britse bevolking niet aan Chanel en Armani doneren?

De stijl van Prins Harry

Harry kiest vaak voor neutrale tinten als grijs, marineblauw, beige en zwart. Niets nieuws onder de zon voor een lid van de koninklijke familie, maar hij weet er wel steevast een eigen touch aan te geven. Hemdje wat open, netjes in de broek en de mouwen opgerold. Klassiek, maar stijlvol.

prins harry stijl

Ook in zijn kostuums zien we de grijze tonen vaak terugkeren. Veel mannen deinzen terug voor grijs, zeker in een kostuum, omdat ze bang zijn dat de fletse tint hen er onopvallend zal doen uitzien. Dat verhelpt Harry door er een toffe das bij te dragen, of – voor als het iets meer casual mag zijn – zijn grijze kostuumvest te combineren met een donkerblauwe broek.

prins harry stijlprins harry stijlprins harry stijl

Een stijlvolle, lange mantel en een chique sjaal in een aardetint: meer heeft Harry niet nodig om de show te stelen. Nu ja, die verschijning naast hem helpt ook wel.

prins harry stijl

Het hoeft niet altijd even formeel te zijn, maar zelfs dan komt Harry goedgekleed voor de dag. Hij gaat opnieuw voor grijs, maar breekt de ietwat saaie look door twee grijstinten te combineren en er bruine schoenen onder te dragen. Ook de zwarte kraag is een toffe toevoeging.

prins harry stijl

Een ietwat uitbundigere stijl is die van Nicolas Cage.

Manners Lookbook #5: de luchthavenstijl van Nicolas Cage

Reageer op artikel:
Manners Lookbook #12: Hoe Prins Harry een stijlicoon werd
Sluiten