Style

Manners Lookbook #15: een kijkje in de magische kleerkast van Eddie Redmayne

Opvallend zonder om aandacht te schreeuwen

Er zijn mannen die ‘s morgens niet de moeite nemen om twee dezelfde sokken uit te kiezen, en dan zijn er mannen die moeiteloos een maatpak rocken. What’s it gonna be? Wij van Manners hopen op dat laatste en we leveren je daarvoor stijlinspiratie van de mannen die weleens op een filmpremière passeren. Deze week: Eddie Redmayne. 

Zoals veel goedgeklede mannen volgt Redmayne één gouden regel: investeer in een paar klassieke basisstuks en gooi daar een opvallend item overheen. Een comfortabele zwarte chino, een wit shirt en een goed paar boots, gecombineerd met een camouflagejas. En die trekt de aandacht zoals dat zou moeten bij camouflage: de jas valt op, maar schreeuwt niet om aandacht.

eddie redmayne

Op die manier bewijst de acteur dat je er op een simpele, comfortabele manier toch stijlvol kunt bijlopen, ook wanneer je een half etmaal onderweg bent naar de andere kant van de wereld, terwijl je vier loodzware koffers meezeult.

Ook op een van de premières van de tweede ‘Fantastic Beasts’-film verscheen de acteur op zijn paasbest. Klassiek, maar toch gedurfd – simpel, maar met een paar opvallende details. Door de strepen op zijn jasje te laten terugkeren in zijn schoenen zorgt hij ervoor dat het accent harder opvalt en de witte sneakers en het het witte shirt vormen een tof contrast met de verder zwarte outfit. Knap werk.

eddie redmayne

Het moge duidelijk zijn: de acteur is er een meester in om een klassieke, ietwat saaie look om te toveren (pun intended, ‘Harry Potter’-nerd) in een eye-catcher. Ook deze saaie trui weet Redmayne net iets spannender te maken door er een hemd onder te dragen.

eddie redmayne

En dan nog dit: hét bewijs dat je niet meer nodig hebt dan een perfect zittend leren jasje om een goede indruk na te laten.

eddie redmayne

Meer mannen om stijltips van aan te nemen?

12-12-2018 - Lesley