Style

Manners Lookbook #16: Benedict Cumberbatch hoeft niet te variëren

Schoenmaker, blijf bij uw leest

Er zijn mannen die ‘s morgens niet de moeite nemen om twee dezelfde sokken uit te kiezen, en dan zijn er mannen die moeiteloos een maatpak rocken. What’s it gonna be? Wij van Manners hopen op dat laatste en we leveren je daarvoor stijlinspiratie van de mannen die weleens op een filmpremière passeren. Deze week: Benedict Cumberbatch. 

Dat Cumberbatch een Brit in hart en nieren is hoor je niet alleen aan zijn stem, je ziet het ook aan zijn garderobe. Zijn outfits zijn altijd erg traditioneel geweest, zonder noemenswaardige uitspattingen of extravagante kleurvariaties. Saai dus, volgens sommigen.

Sorry, Benedict! Maar goed, echt saai is zijn stijl eigenlijk niet, want Benedict Cumberbatch weet hoe het moet. Hij speelt inderdaad vaak op safe, maar dat doet hij met verve. Zijn maatpakken zitten hem zonder uitzondering als gegoten en hij voelt zich overduidelijk als een vis in het water wanneer hij een gesteven broek en stropdas aan heeft.

Benedict CumberbatchBenedict Cumberbatch

Benedict Cumberbatch doet het ook casual

Toch wordt de moderne Sherlock Holmes ook weleens in een casual outfitje gezien en dat gaat hem best goed af. Dat heeft hij dan wel vooral te danken aan de ondeugende twinkle in zijn ogen, want hoewel zijn kleren prima zijn: echt helemaal smooth is het toch nooit.

Benedict Cumberbatch

Is het door de invloed van Hollywood, of wil Cumberbatch gewoon graag losbreken van zijn ietwat posh achtergrond, maar de laatste tijd is hij aan het experimenteren geslagen. Doe maar, zouden wij normaliter zeggen, maar het valt toch op dat de acteur zich overduidelijk comfortabeler voelt in een pak.

Benedict Cumberbatch

Ons advies aan Cumberbatch – en bij uitbreiding aan alle mannen – is dan ook: een je een stijl gevonden hebt die bij jou past, blijf die dan trouw.

Cumberbatch kent zijn kleren en wéét welke stukken hem het beste staan. In dit geval zijn dat slank gesneden maatpakken, lange jassen en klassieke sjaals, en Benedict, daar is helemaal niks mis mee!

Meer stijlinspiratie nodig?

19-12-2018 - Jutta