Jutta
Jutta Style 26 dec 2018

Manners Lookbook #17: Richard Madden is Schots en suave

Er zijn mannen die ‘s morgens niet de moeite nemen om twee dezelfde sokken uit te kiezen, en dan zijn er mannen die moeiteloos een maatpak rocken. What’s it gonna be? Wij van Manners hopen op dat laatste en we leveren je daarvoor stijlinspiratie van de mannen die weleens op een filmpremière passeren. Deze week: Richard Madden. 

Tot een paar maanden geleden was Richard Madden vooral bekend als Robb Stark uit ‘Game of Thrones’, vandaag de dag is een verwijzing naar de BBC-serie ‘Bodyguard‘ meer op zijn plaats. En dat voor een man die voorbestemd leek om voor eeuwig sprookjesprinsen en mooiboys te gaan vertolken.

De stijl van Richard Madden

De gladgeschoren Schot mag in ‘Bodyguard’ dan een babyface hebben, in het echte leven verraadt een stoppelbaard dat Madden geen broekventje meer is. Toch duurde het lang voor de acteur een volwassen look had gevonden. “I just looked like a potato for most of my younger years,” zei hij daarover in een interview met James Corden, “But then vanity kicked in.” 

Richard Madden

Als je de stijl van Madden bekijkt, dringt een vergelijking met James Dean zich op. Madden heeft dezelfde effortless cool-uitstraling als de in 1955 overleden Dean, dezelfde voorkeur voor casual kleren, en hij slaagt er net als Dean in om er toch mannelijk en scherp uit te zien.

Suave Schot

Wat ons opviel terwijl we door zijn foto’s zaten te scrollen: Richard Madden vertoont zich regelmatig in pak, maar dan wel het liefst zonder plastron én met z’n hemd een stukje open. Als je vader dit doet voelt hij zich ontzettend suave en schaam jij je kapot, maar Richard Madden komt ermee weg. Het feit dat hij 32 is, geen bierbuik heeft en alleen al door z’n smeulende blik mannelijkheid uitstraalt helpt natuurlijk wel.

Richard MaddenRichard MaddenRichard Madden

Als je zelf van plan bent om de bovenste knoopjes van je hemd eens wat vaker open te laten staan, hou er dan rekening mee dat je er niet uitziet als Madden, dat je geen dikbetaalde acteur bent én dat je geen Schots accent hebt. Niet in je zelfvertrouwen getast na die zin? Dan ben jij de man voor het suave hemd!

Zijn vriendin? Een chihuahua in een bloemenjurk

Nee, niet heus. Wat we hier wel mee willen zeggen is dat als je vriendelijk bent tegen dieren – ook als het een doodsbange chihuahua in een bloemenjurk betreft – het niet uitmaakt wat je aantrekt, die gentlemanpunten scoor je toch wel.

Richard Madden

Meer stijlinspiratie?

Manners Lookbook #16: Benedict Cumberbatch hoeft niet te variëren

Reageer op artikel:
Manners Lookbook #17: Richard Madden is Schots en suave
Sluiten