Style

Manners Lookbook #18: Alexander Skarsgård, de koning van de casual trui

Boomlang, maar bescheiden

Er zijn mannen die ‘s morgens niet de moeite nemen om twee dezelfde sokken uit te kiezen, en dan zijn er mannen die moeiteloos een maatpak rocken. What’s it gonna be? Wij van Manners hopen op dat laatste en we leveren je daarvoor stijlinspiratie van de mannen die weleens op een filmpremière passeren. Deze week: Alexander Skarsgård. 

Alexander Skarsgård ken je waarschijnlijk als vampier Eric Northman uit de HBO-serie ‘True Blood’, of als het halfnaakte hoofdpersonage uit ‘The Legend of Tarzan’. In het echte leven houdt de boomlange Zweed (1.94 meter om precies te zijn) meestal wel zijn kleren aan en da’s maar goed ook want onze vriendinnen hoeven niet constant herinnerd te worden aan zijn strakke sixpack.

Koning casual Alexander Skarsgård

Skarsgård mag tegenwoordig dan vaak in Amerika vertoeven, zijn stijl blijft een toonbeeld van Scandinavisch minimalisme. Geef hem een geklede broek, een fijngebreide trui en een horloge en de man is aangekleed. En: hij ziet er nog verfijnd uit ook.

Alexander Skårsgard

Dat geslaagde less is more van hem zit trouwens niet alleen in de look, maar ook in de manier waarop hij met zijn kleding omspring. In tegenstelling tot andere – minder bescheiden – beroemdheden hult hij zich met plezier twee keer in hetzelfde pak, zoals op onderstaande foto’s. Maar omdat hij er een andere trui onder aan heeft getrokken heb je toch twee keer een andere outfit.

Alexander Skårsgard
Alexander Skarsgård op de wereldpremière van ‘The Little Drummer Girl’ in Londen op 14 oktober.
Alexander Skårsgard
Een gezellig onderonsje tijdens ‘The Late Show’ met Stephen Colbert op 9 november.

De truien van Skarsgård

Oké, het stond al in de titel, maar het is je misschien zelf ook wel opgevallen: Alexander Skarsgård mag al eens graag een truitje dragen. Geen gesteven hemd, laat staan een stropdas, de acteur houdt het graag casual en dat doet hij goed. En net zoals we Benedict Cumberbatch het liefst in een kostuum zien omdat hij zich daar overduidelijk het meest comfortabel in voelt, verkiezen wij een Skarsgård in een sobere trui.

Alexander Skårsgard

Maar, horen we je denken, die kerel gaat in de zomer toch ook geen truien dragen? Dat klopt: wanneer de temperaturen boven de 25 graden stijgen laat hij de truien voor wat ze zijn en grijpt hij steevast terug naar casual hemdjes. Gooi daar een frisse witte sneaker onder – en een broek, je moet altijd een broek aantrekken – en je bent klaar om stijlvol aan een liaan te gaan zwieren.

Alexander Skårsgard

Meer stijlinspiratie?

02-01-2019 - Jutta