Jutta
Jutta Style 23 jan 2019

Manners Lookbook #21: het donkere kantje van Adam Driver

Er zijn mannen die ‘s morgens niet de moeite nemen om twee dezelfde sokken uit te kiezen, en dan zijn er mannen die moeiteloos een maatpak rocken. What’s it gonna be? Wij van Manners hopen op dat laatste en we leveren je daarvoor stijlinspiratie van de mannen die weleens op een filmpremière passeren. Deze week: Adam Driver, en die man heeft een donker kantje.

Adam Driver heeft de reputatie een serieuze jongeman te zijn, wat deels een kwestie van houding is en deels te maken heeft met dat grote, ernstige hoofd van hem. Met zijn kledingkeuze lijkt Driver die ernstige reputatie nog meer te bevestigen, want hij hult zich bijna altijd in zwarte kleding. Bijna, want als hij écht eens gek wil doen, dan gaat hij voor donkerblauw – ook wel bekend als de kleur die het dichtst bij zwart aanleunt.

Adam Driver

Adam Driver ziet het zwart

Voor hij schurk Kylo Ren speelde in de laatste ‘Star Wars’-films had je mogelijks nog nooit van de man gehoord, maar Driver acteert al langer en dat doet hij met verve (zwarte verve, als we zo vrij mogen zijn om deze flauwe woordgrap te maken). Zijn laatste acteerprestatie – die van politieman Filip Zimmerman in ‘BlacKkKlansman’ – leverde hem een terechte Oscarnominatie op.

Tijdens de promotour van die film vertoonde Adam Driver zich overigens in dit voor zijn doen frivole hemd, om trouw te blijven aan de stijl van zijn personage in de film. Gekker dan dit worden zijn eigen outfits echter niet, tenzij je het eerder genoemde donkerblauw of het occasionele witte hemd onder een zwart kostuum wilt meetellen.

Adam Driver

Kijk zelf maar: zwart, zwart, zwart. En drie keer geslaagd, hét bewijs dat je er zonder outfitstress ook stijlvol kunt uitzien.

Adam Driver Adam Driver Adam Driver

Is die man depressief?

Nee, hij heeft gewoon een hekel aan dat hele ‘je bent een acteur dus je bent een celebrity’-gegeven. Verder is Driver een sympathieke pé met humor zo droog als de woestijn, die ook met zichzelf kan lachen. En met Channing Tatum, maar wie kan dat niet natuurlijk.

Adam Driver

Van militair naar acteur

Voor hij de eeuwige intergalactische strijd ging uitvechten in ‘Star Wars’, maakte Driver deel uit van de Amerikaanse Marine. Door een fietsongeluk brak hij zijn borstbeen en moest hij – tot zijn grote spijt – afzwaaien bij het leger. Waarom hij marinier en vervolgens acteur werd vertelt hij je graag zelf in onderstaande TED-talk. En drie keer raden welke kleur hij hier draagt …

Meer stijlinspiratie?

Manners Lookbook #20: de pretentieloze stijl van Álvaro ‘El Professor’ Morte

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Manners Lookbook #21: het donkere kantje van Adam Driver
Sluiten