Style

Manners Lookbook #25: Mr. Nice Guy Steve Carell

He's better than 'the Gap'

Er zijn mannen die ‘s morgens niet de moeite nemen om twee dezelfde sokken uit te kiezen, en dan zijn er mannen die moeiteloos een maatpak rocken. What’s it gonna be? Wij van Manners hopen op dat laatste en we leveren je daarvoor stijlinspiratie van de mannen die weleens op een filmpremière passeren. Deze week: Steve Carell. 

Met zijn 56 lentes is Steve Carell niet de jonge adonis die iedereen wil zijn, maar hij is wel de nice guy uit Hollywood die iedereen wil kennen. En als je met hem op café gaat hoef je je niet eens te schamen voor zijn outfitkeuzes.

De stijl van Steve Carell

Als je dacht dat Carell zich in het echt ook kleedde als voor zijn rollen gaan wij je het tegendeel bewijzen. Neem bijvoorbeeld Cal Weaver uit ‘Crazy, Stupid, Love’, die zich even middelmatig kleedt als hij leeft. Maar de echte Steve Carell heeft geen Ryan Gosling nodig om goedgekleed door het leven te gaan.

Of Gru uit ‘Despicable Me’, de getekende superschurk waar Carell zijn stem aan leende. Gru herken je aan zijn all black-outfit en zijn zwartgrijze sjaal, maar Carell zul je zelden in het zwart zien verschijnen.

Hij gaat eerder voor een donkere blauwtint, een zeer geslaagd bruin pak of geruit pak in een iets gewaagdere kleur. Je weet wel, zo’n kleur die je wel wilt dragen maar misschien niet durft. En hij wel.

Dad’s gonna dad

Toegegeven, soms ziet hij er wel een beetje uit als de dad die hij is. Is het de leeftijd, is het zijn grinnikende gezicht dat eruitziet alsof het net een dad joke heeft verteld of is het zijn reputatie? We weten het niet. Maar Carell weet duidelijk prima hoe hij het net niet saai laat worden. En dat doet hij met zijn zeer geslaagde en moderne brillenkeuze.

Herken je die bruine vest? Daar kun je meteen wat van opsteken: je kostuumvestje kun je ook the casual way op een jeans dragen, dat bespaart je weer een shoppingtrip.

Meer stijlinspiratie?

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


13-03-2019 - Jutta