Lesley
Lesley Entertainment 13 jan 2019

Deze gelukzakken mochten ‘Mario Kart’ in een echt stadion spelen

De pixelachtige poppetjes op de racebaan hebben plaatsgemaakt voor goed uitgewerkte figuurtjes in mooie resoluties op grote televisieschermen, maar het kan natuurlijk altijd nog beter. Een selecte groep gelukzakken mocht onlangs tegen elkaar gaan racen op het gigantische scherm van een honkbalstadion. 

‘Mario Kart’ in een honkbalstadion

Toen een nieuwshelikopter van het Amerikaanse televisiestation KCTV5 shots aan het nemen was bij het Kauffman Stadium in Kansas City, werd het team verrast door een toch wel erg bijzondere gebeurtenis in het stadion.

Op het gigantische scherm dat daar hangt zou je normaal gezien honkbalspelers – of nog beter: cheerleaders – verwachten, maar dat bleek dus niet het geval te zijn. Wat er dan wel te zien was op de beelden? Een potje ‘Mario Kart’.

Zelf racen in een stadion?

Wil je zelf de controller al bij de hand nemen en naar een honkbalstadion in je buurt trekken? Dat zal helaas niet gaan. Het spelletje bleek namelijk onderdeel te zijn van een inzamelingsactie van een goed doel om het nieuwe jaar meteen goed in te zetten. Dat tweette het goede doel in kwestie, Royals Charities.

We geven eerlijk toe dat we een béétje jaloers zijn op de gelukkige gamers, al is er nog hoop. In de tweet liet Royals Charities namelijk meteen ook weten dat we later dit jaar een soortgelijk spektakel mogen verwachten, en deze keer kun je je plaat op de baan verdienen – letterlijk, want het wordt een veiling en je zult er vast heel wat geld voor moeten overhebben.

mario kart stadion

Omdat ‘Mario Kart’ een universeel spel is dat duidelijk jong en oud aantrekt, wilde Elon Musk het spel ook graag hebben voor in zijn eigen Tesla’s. De bedoeling was om een potje te kunnen racen tegen andere Tesla-eigenaars terwijl je wacht tot je auto weer opgeladen is – al gaat het plannetje helaas niet door.

‘Mario Kart’ spelen in je Tesla? Wel als het van Elon Musk afhangt

Bron: Want

Reageer op artikel:
Deze gelukzakken mochten ‘Mario Kart’ in een echt stadion spelen
Sluiten