Style

Waarom Martin Luther King back in the days al een stijlicoon was

Een koning op alle vlakken

Dat Martin Luther King prachtig kon spreken en hij een van de meest prominente leden van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging was, weet iedereen. Dat hij ook nog eens een uitmuntende stijl  had, wist je vast nog niet. Maar neem het van ons aan: noem de man gerust een influencer. 

Als je aan Martin Luther King denkt, zie je een man in een zwart pak voor je, met een perfecte das, de mouwen precies op de goede lengte, stijlvolle en sobere manchetknopen en een klassiek Rolex-horloge om zijn pols. Alleen al daarom verdient hij een diepe buiging, maar ook in iets alledaagsere kledij was de beste man een stijlgoeroe.

King, de player

Nu weten we waar Hugh Hefner zijn stijl vandaan had. Alleen droeg Martin Luther King zijn satijnen kamerjas niet in een huis vol naakte vrouwen, maar wel tijdens een interview over burgerrechten in Harlem Hospital. En hij rockte er meteen een perfect bijgewerkte snor bij.

martin luther king, stijl, mode, kledingstijl, kunst

King, de nonchalance zelve

Wegkomen met een overhemd met korte mouwen en zeepaardjes-print: Martin Luther King doet het gewoon. Hij combineert het met een pantalon met hoge taille en een klassieke tanktop. Deze outfit zou je ook nu nog zo tegenkomen bij een van je hippe vrienden. Heerlijk nonchalant, heerlijk 2018.

martin luther king, stijl, mode, kledingstijl, kunst

De Sun King

Sommige mannen dragen liever geen zonnebril omdat ze er raar mee staan. Het moge duidelijk zijn dat King niet een van die mannen was.

martin luther king, stijl, mode, kledingstijl, kunst

King Capone

Voor zijn rechtszaak rond de Montgomery Bus Boycott kwam Martin Luther King als een heer aan. Of beter gezegd: als een maffiabaas van de meest stijlvolle soort. Al Capone zou zich in zijn graf omdraaien bij het zien van deze foto.

martin luther king, stijl, mode, kledingstijl, kunst, getty

King, de absolute baas

Rieten hoedje, perfect uitgekozen zonnebril, een pantalon en een shirt met de perfecte snit en print. Als wij er de rest van ons leven zo bij moesten lopen, zouden we daar direct voor tekenen.

martin luther king, stijl, mode, kledingstijl, kunst, getty

King, de smooth operator

Martin Luther King had meer dan alleen zwarte pakken. Ook in een iets lichtere tint zag de beste man eruit alsof hij zo van de Parijse Fashion Week kwam.

martin luther king, mode, kunst, stijl, kledingstijl

Martin Luther King, de dromer

Zo kennen we hem natuurlijk allemaal. Tijdens zijn krachtige preken koos hij steevast voor een zwart pak en dat zat hem als gegoten: I have a dream (that one day I’ll look as good as Martin Luther King). 

martin luther king, mode, stijl, kunst

Nog meer stijlvolle mannen? In Manners Lookbook zetten we de hedendaagse stijliconen op een rijtje.

Bron: High Fashion Living

03-12-2018 - Lesley