Noah
Noah Entertainment 17 jul 2019

Hoe zes Marvel-acteurs het afgelopen jaar 340 miljoen dollar verdienden

Acteurs als Robert Downey Jr. en Chris Hemsworth zijn de gezichten van het Marvel Cinematic Universe. Met meer dan twintig films bouwde de stripgigant richting een epische finale, in de vorm van ‘Avengers: Endgame’. Record na record wordt verbroken en dat legt de acteurs geen windeieren.

Marvel en het grote geld

Dat blijkt uit een nieuw lijstje van het doorgaans goed ingelichte Forbes. Dan hebben we het over de top 100 meest verdienende beroemdheden van het afgelopen jaar. In dat lijstje zijn zes acteurs uit het Marvel Cinematic Universe te vinden.

De gelukkigen zijn Chris Hemsworth, Robert Downey Jr., Chris Evans, Bradley Cooper, Paul Rudd en Scarlett Johansson. Samen sleepten ze in totaal maar liefst 340 miljoen dollar binnen. En nee, dat is geen typo.

Niet Robert Downey Jr. maar Chris Hemsworth is eindbaas

Je zou verwachten dat meneer Iron Man¬†himself (Robert Downey Jr.) bovenaan staat, maar dat is niet het geval. Chris Hemsworth harkte het meeste binnen van de zes MCU-acteurs. Hij verdiende in de afgelopen 365 dagen namelijk 76,4 miljoen dollar. Niet alleen met Marvel-films, maar ook met ‘Men in Black: International’.

Op de tweede plaats staat inderdaad Robert Downey Jr., met een totaalbedrag van 66 miljoen dollar. Ook volgend jaar zal hij flink scoren, dankzij het percentage dat hij achteraf nog krijgt van de box office van ‘Avengers: Endgame’.

Dankzij ‘A Star is Born’ staat Bradley Cooper (de stem van Rocket Raccoon) op de derde plaats, met het nette bedrag van 57 miljoen dollar. Johansson hijgt hem echter in de nek met een totaalbedrag van 56 miljoen dollar. Chris Evans (Captain America) en Paul Rudd (Ant-Man) maken het lijstje af met respectievelijk 43,5 miljoen en 41 miljoen.

‘Minder’ verdienende acteurs

De grote afwezigen in dit lijstje zijn natuurlijk Brie Larson (Captain Marvel) en Tom Holland (Spider-Man). Het is niet alsof ze op een houtje moeten bijten, want zij verdienden het afgelopen jaar respectievelijk 8 miljoen en 20 miljoen dollar. Ze staan simpelweg nog aan het begin van hun Marvel-carrière. Beide acteurs zijn ook nog hartstikke jong, dus die flinke zakken met geld komen nog wel.

Het echte geld zit in de zogenaamde¬†back-end deals. Robert Downey Jr. krijgt bijvoorbeeld maar liefst acht procent van het geld dat ‘Avengers: Endgame’ oplevert. Bradley Cooper moet het met √©√©n procent doen, maar als je weet dat ‘Avengers: Endgame’ al meer dan 700 miljoen dollar winst heeft gemaakt is een procentje plots niet zo gek meer.

Lees ook: Dit zijn alle Marvel-films van slechtst naar best volgens IMDb

Manners Belgi√ę is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Hoe zes Marvel-acteurs het afgelopen jaar 340 miljoen dollar verdienden
Sluiten