Entertainment

Marvel komt binnenkort met nieuwe series in de vorm van digitale content en audioboeken

Zet je schrap voor o.a. 'Thor' en 'Black Panther'

Nieuwe Marvel-fans kunnen er vast over meespreken: voor je volledig mee bent in de hele wereld van de Marvel-comics, heb je behoorlijk wat research nodig. Oftewel: een paar uur om je tijd te verliezen in comics en films. De overvloed aan verhaallijnen kan al eens ontmoedigend zijn, maar er is goed nieuws: om de Marvel-wereld iets toegankelijker te maken, worden een pak series binnenkort ook beschikbaar gemaakt in de vorm van digitale boeken én audioboeken. 

Korte Marvel-content voor onderweg

Marvel gaat namelijk samenwerken met Serial Box, waar je al verschillende andere verhalen kunt lezen of beluisteren. Het gaat niet om hele boeken, de bedoeling is dat er elke week een ‘aflevering’ online verschijnt, die je in een halfuurtje kunt beluisteren of lezen.

Elk seizoen zal uit ongeveer twaalf afleveringen bestaan en het grote voordeel is dat je op die manier wekelijks toffe content krijgt die je gemakkelijk op de trein of onderweg kunt beluisteren of lezen.

marvel audioboeken

‘Thor’, ‘Black Widow’, ‘Jessica Jones’ en ‘Black Panther’

Op dit moment weten we al dat de verhalen van ‘Thor, ‘Black Widow’, ‘Jessica Jones’ en ‘Black Panther’ onder handen worden genomen. Elke serie krijgt een eigen team schrijvers en het geheel wordt overzien door schrijver Alex de Campi.

Het ‘Thor’-team bestaat uit onder andere Aaron Stewart, Brian Keene, Jay Edidin en Yoon Ha Lee. Campi gaf onlangs op Twitter aan dat de ‘Thor’ en ‘Black Widow’-verhalen al klaar zijn en dat we “mindblowing content” kunnen verwachten.

Deze zomer zou het zover moeten zijn en zullen de series gelanceerd worden op Serial Box. Het gaat wel om betalende content, en de exacte prijs is nog niet bekend. Doorgaans betaal je voor een enkele aflevering omgerekend 1,80 euro en voor een hele serie zo’n twintig euro.

Van Netflix naar Disney

Natuurlijk zijn de boeken niet alleen interessant voor mensen die eigenlijk aan de comics willen beginnen, maar ook voor doorgewinterde fans. Vooral fans van ‘Jessica Jones’ kunnen in hun handen wrijven, aangezien de reeks onlangs werd gecanceld op Netflix – iets waar Disney+ uiteraard iets mee te maken heeft.

Bron: Gizmodo

05-03-2019 - Lesley