Noah
Noah Entertainment 11 apr 2019

Marvel heeft een bijzonder plan voor de komende vijf jaar (zonder X-Men?)

Met 22 films en bijna 20 miljard dollar heeft Marvel een indrukwekkend cinematic universe neergezet. Alles komt samen in ‘Avengers: Endgame’, de grootse finale die binnenkort in de bioscoop draait. Maar wat is de volgende stap?

Marvel, ‘Endgame’ en de X-Men

Het is immers nog lang geen tijd om te stoppen. Sterker nog, met Disney Plus in het verschiet kan Disney zijn universum nog breder benutten. Marvel Studios-president Kevin Feige gaat het na de ‘Endgame’-climax allemaal opnieuw doen, maar dan met andere personages. ‘Endgame’ sluit elf jaar aan Marvel-films af. Daarna is het tijd voor phase four.

Het volgende hoofdstuk introduceert nieuwe helden, die wel de impact voelen van alles wat vooraf is gegaan. Verwacht dus geen reboot, maar wel een frisse insteek voor het universum dat Disney en Marvel in het afgelopen decennium hebben opgebouwd .

Nu Disney 20th Century Fox overgenomen heeft, zou Marvel in theorie de X-Men kunnen inzetten. Voorheen moesten die superhelden gescheiden blijven van de andere Marvel-personages, omdat Fox de filmrechten in handen had. Dat is nu voorbij.

Het gaat nog even duren

Kevin Feige benadrukt echter dat fans hun agenda nog niet vrij hoeven te houden. “Het zal nog even duren,” aldus Feige tegenover io9. “We beginnen er nog maar net mee, en het plan voor de komende vijf jaar lag er grotendeels al voordat Fox in de picture kwam.”

“Het draait er voor ons dus veel minder om waar en wanneer de X-Men zullen opdagen. Momenteel is het vooral een tof en geruststellend idee dat ze weer thuis zijn, dat ze allemaal terug zijn. Maar het gaat zeker nog lang duren voor je ze te zien krijgt.”

Je hoeft de komende jaren dus geen ‘Avengers vs. X-Men’-film te verwachten. Wellicht zal Marvel alvast de eerste hints of plot-lijntjes introduceren die tot de uiteindelijke introductie van de X-Men gaan leiden, maar niet veel meer dan dat. Pas over meer dan vijf jaar kunnen we dus op een volledige ‘X-Men’-film rekenen, waarschijnlijk met een nieuwe cast.

Het plan voor de komende vijf jaar begint waarschijnlijk met films als ‘Black Widow’, ‘The Eternals’, ‘Shang-Chi’ en anderen. Een frisse wind dus, maar met bekende gezichten. Veel meer dan dat weten interviewers nog niet uit Kevin Feige te trekken. De baas van Marvel Studios doet er alles aan om het plot van ‘Endgame’ geheim te houden.

Phase four: een frisse wind

Hij heeft er in ieder geval vertrouwen in dat de vierde fase niet onder hoeft te doen voor wat vooraf ging: “De line-up die we aan het bouwen zijn voor de komende vijf jaar is compleet anders dan wat vooraf ging. Het zijn twee zeer verschillende dingen, en ik hoop dat het ook zo aanvoelt voor de kijker.”

“De mentaliteit komt echter wel overeen: ‘Hoe kunnen we verhalen blijven vertellen met personages die het publiek al kent op een unieke manier, op een andere, verrassende manier? Dat zijn personages waarvoor al plannen en ideeën bestaan. Maar ook: hoe kunnen we nieuwe personages introduceren die zelfs de hardcore, comic-fans amper kennen?’ Dat is ook heel tof.”

‘Black Widow’, ‘Black Panther 2’, ‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’ en ‘Doctor Strange 2’ vallen onder de eerste categorie, films als ‘The Eternals’ en ‘Shang-Chi’ onder de tweede. Dat zijn comic-personages die het grote publiek nog niet kent. Maar vergis je niet: dat gold enkele jaren geleden ook voor ‘Guardians of the Galaxy’.

De X-Men staan voorlopig dus nog niet in dat rijtje. Maar goed, Thanos werd ook in 2012 al geïntroduceerd, lang voordat hij een grote rol speelde in de films. Toen Marvel en Sony een deal sloten voor ‘Spider-Man’ wist Marvel de plannen ook snel aan te passen voor ‘Civil War’. Nog even geduld dus, al zijn we er zeker van dat Marvel ons niet gaat teleurstellen.

Wil je de stijl van Marvel ook doortrekken in je interieur?

Hier wil je wonen: dit strak appartement is volledig ingericht in Marvel-stijl

Bron: io9

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Marvel heeft een bijzonder plan voor de komende vijf jaar (zonder X-Men?)
Sluiten