Jan
Jan Cars 7 dec 2018

Duitse tuners bouwen McLaren 720S om tot nog groter beest

Ooit gedroomd van een echt snelle wagen? Zo eentje die in minder dan drie seconden van 0 naar 100 accelereert en met het grootste gemak de magische grens van 300 kilometer per uur haalt? De jongens van het Duitse Novitec vonden zelfs dat nog te weinig en gingen aan de slag met een McLaren 720S om diens prestaties op te krikken. 

De McLaren 720S N-Largo

Het mag altijd net ietsje sneller. Dat was zo’n beetje de gedachte achter het project McLaren 720S N-Largo, ondanks de al indrukwekkende koppel van 770 Nm, een topsnelheid van 341 kilometer per uur en een indrukwekkende acceleratiesnelheid van 2.9 seconden. De bekende tuningspecialist stopte daar nog wat extra’s in en een van de snelste wagens op aarde was geboren.

McLaren 720S N-Largo

Ayrton Senna

McLaren 720S N-LargoDe Duitsers slaagden erin om de specificaties dusdanig op te schroeven dat Ayrton Senna de neiging zou hebben om te herrijzen uit zijn graf. Zeker omdat de overeenkomst met de McLaren Senna duidelijk aanwezig is. Dat de wagen extreem snel is zal je dan ook niet verbazen:

  • 806 PK
  • 0 – 100 km/u in 2.7 seconde
  • 0 – 200 km/u in 7.5 seconde
  • Topsnelheid: 348 km/u
  • 4.0-liter twin-turbo V8-motor
McLaren 720S N-Largo

Snel zijn!

Helaas heeft Novitec de prijs van dit monster niet meegegeven, maar je kunt er vanop aan dat je hier een aardige duit aan kwijt bent. Wees er in dat geval wel snel bij, Novitec maakt slechts vijftien exemplaren van de 720S N-Largo. Gelukkig kun je altijd nog een ander modelletje van de McLaren vragen voor Kerstmis.

De nieuwe McLaren 507S spider: het speeltje voor stoere mannen

Bron: FHM

Reageer op artikel:
Duitse tuners bouwen McLaren 720S om tot nog groter beest
Sluiten