Jutta
Jutta Wheels 18 jun 2019

Deze grasmaaier trekt sneller op dan een Bugatti Chiron

Het gras afrijden is voor veel mannen slechts een doorsnee klusje, maar als je deze grasmaaier ziet wil je er meteen weer aan beginnen. De Mean Mower V2 haalt bijna 250 kilometer per uur trekt even snel op als een supercar! 

grasmaaier

De uit de kluiten grasmachine van Honda is de opvolger van de Mean Mower V1, die jarenlang het wereldrecord voor snelste grasmaaier behield, voor hij werd onttroond door een concurrent met een V8-motor. De ingenieurs van Honda wilden orde op zaken stellen, en pakken dus uit met de Mean Mower V2.

De Mean Mower V2 trekt sneller op dan een Bugatti Chiron

De Japanners kozen voor een motorfiets-motor met vier cilinders en 192 pk bij 13.000 tpm. De grasmaaier weegt slechts 140 kilogram en kan dus stevig optrekken. Dat doet hij zelfs beter dan een Bugatti Chiron: 0-100 mijl per uur (160,93 kilometer per uur) duurt amper 6,29 seconden. Op een racecircuit nabij Dresden in Duitsland toonde de Mean Mower zijn kunnen:

Nog indrukwekkender is echter de topsnelheid van die grasmachientje: de Mean Mower V2 haalt een maximumsnelheid van 242,99 kilometer per uur. In theorie kun je dus een heel voetbalveld maaien in een paar seconden.

Dat Honda’s meest recente mannenspeelgoed een officiële vermelding heeft verdiend in het Guinness Book of World Records is dan ook volkomen terecht.

Vroom

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Deze grasmaaier trekt sneller op dan een Bugatti Chiron
Sluiten