Lesley
Lesley Health 5 nov 2018

Waarom meer fietsen ervoor zorgt dat je sneller afvalt

De winter staat voor de deur en hoewel de feestdagen niet de ideale periode zijn om die paar kilo’s af te vallen, kun je op voorhand wel al een béétje je best doen om er goed uit te zien voor je je op het feestbuffet stort. Helaas is een fitnessabonnement duur en heb jij weinig tijd. Gelukkig is fietsen ook een ideale vetverbrander.

‘Vastend trainen’

Veel mannen willen snel afvallen en kiezen er daarom voor om niets te eten voor een training. Dat heet ‘vastend trainen’ en zorgt ervoor dat je lichaam sneller op vetverbranding overgaat, omdat je met een beperkte energievoorraad aan de slag gaat. Hierdoor zoekt je lichaam energie bij eerder opgeslagen vetlagen, waardoor je sneller zult afvallen.

Een korte, weinig intensieve tocht naar je werk lukt op die manier misschien nog wel, maar zeker als je langer en harder wilt gaan trappen, is het écht beter om iets te eten voor je vertrekt. Anders pleeg je roofbouw op je eigen lichaam en raak je in geen tijd uitgeput. Wil je het licht houden? Ga dan voor een banaan of een mueslireep, maar zorg ervoor dat je brandstof in je tank hebt. Dan gaat die training gegarandeerd beter.

meer fietsen afvallen

Eiwitten

Echte sporters zul je dan ook niet vaak op een lege maag zien trainen. Wel ontbijten ze vaak niet met een simpele boterham met choco, maar gaan ze voor koolhydraatarm en eiwitrijk voedsel. Eiwitten vormen de bouwsteen voor spierweefsel, waardoor je lichaam ook na zo’n ontbijt dus alsnog snel op vetverbranding zal overspringen, zónder dat je spierafbraak krijgt.

Motiveer jezelf dus wat vaker om ‘s ochtends de fiets naar je werk (of naar het station) te nemen, zodat je helemaal hooked (en in vorm) bent eens het échte wielerseizoen volgend voorjaar weer voor de deur staat.

meer fietsen afvallen

Bron: The Prologue

Reageer op artikel:
Waarom meer fietsen ervoor zorgt dat je sneller afvalt
Sluiten