Jutta
Jutta Life 13 aug 2019

Met dit slimme trucje krijg je meer respons in dating-apps

Van al die keren dat je ‘Hey’ stuurde naar een nieuwe Tindermatch krijg je op minder dan de helft antwoord. Dus stuur je zoveel mogelijk hey’s om toch veel antwoorden te krijgen, right? Fout. Gelukkig bestaat er een trucje waardoor je meteen meer respons op je berichten krijgt. 

Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar ook op de Tinders en Happns van deze wereld draait het om kwaliteit en niet om kwantiteit. Dat ontdekten ze bij nog een andere dating-app, Bumble, waarin alleen vrouwen mannen mogen aanspreken en niet andersom. Oprichtster en CEO Whitney Wolfe vertelde aan Business Insider dat je maar liefst 60% meer respons krijgt als je je aanspreking personaliseert. En dat werkt ongetwijfeld ook voor mannen die vrouwen aanspreken.

Zo krijg je meer respons in dating-apps

Voor dat personaliseren hoef je overigens niet veel moeite te doen. In plaats van ‘Hey’ te sturen, maak je er het best ‘Hey (voornaam)’ van. En dan vervang je het woord voornaam door haar voornaam hé, you get the picture. De vrouw naar wie je dit naar stuurt voelt zich meteen aangesproken, en hoe simpel ook, jouw bericht springt er tussen een eindeloze rij droge hey’s echt wel uit.

Ziezo, je bent aan de praat geraakt. De rest van het gesprek moet je zelf zien te redden (maar dit moet je vooral niet doen op Tinder).

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Met dit slimme trucje krijg je meer respons in dating-apps
Sluiten