Fitness en voeding

4 mensen waar je niet mee wil fitnessen

Laat je vriend de bodybuilder gewoon thuis

Een fitness-buddy is handig: je hebt altijd iemand om je mee te sleuren wanneer je eigenlijk geen zin hebt om te trainen. Maar sommige mensen laat je toch liever thuis wanneer je de fitness induikt …

1. Je (veel te) fitte vriend

Ga niet fitnessen met je bodybuilder-vriend. Doe. Het. Niet. Zoek liever een buddy die ongeveer even fit of even sterk is als jij. Zo kan je dezelfde work-out doen en is er gezonde competitie. Als je het probeert op te nemen tegen de bodybuilder, zal je jezelf willen overtreffen. Zo kan je dingen forceren en dat wil je niet.

4 mensen waar je niet mee wil fitnessen

2. Je beste vriend

Je beste vriend steunt je ongetwijfeld, maar te veel steun is ook niet goed. Want: wanneer iemand je zo hard steunt om je doel te bereiken, zal je er in je onderbewustzijn van uitgaan dat die persoon er voor zal zorgen dat je je doel bereikt. Dit effect wordt de ‘uitbesteding van zelfregulering’ genoemd. Je denkt dus dat je minder moeite moet doen omdat je toch steun krijgt van je beste vriend. Maar zo werkt het helaas niet.

3. De eeuwige motivator

“Niet opgeven!” “Blijven gaan!” We kennen ze allemaal, de eeuwige motivators. Ze denken dat ze je helpen door je te motiveren maar soms heeft dit een averechts effect. hun aanmoedigingen kunnen namelijk neerbuigend overkomen. Jij zit daar te zweten als paard en het enige wat zij doen, is een beetje roepen. Laat hen dus maar thuis roepen naar de voetbalspelers op het televisiescherm terwijl jij gaat trainen.

4 mensen waar je niet mee wil fitnessen

4. De zeurkous

Niks zo lastig als een vriend die constant zit te zeuren. Jij wil zo snel mogelijk van de zeurkous af geraken dus zal je je work-out sneller en minder goed uitvoeren. Tip: neem oortjes mee en zet je muziek luid genoeg. “Wat zeg je? Ik hoor je niet, sorry.”

Ben je bang om jezelf voor schut te zetten nu je trainer, de bodybuilder, niet meer naast je staat? Met deze tips stap jij vol zelfvertrouwen de fitness binnen.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


13-03-2019 - Elyne