Life

Metalband Metallica laat eigen whiskey rijpen op … hun eigen muziek

'Whiskey in the jar'

Metallica verkocht miljoenen albums en hun merch verkoopt ook als zoete broodjes. Zelfs basic bitches die niet eens ‘Nothing Else Matters’ kennen, dragen de T-shirts van deze beroemde metalband. Met die merchandise besloten James Hetfield en de zijnen onlangs een nieuwe weg in te slaan: ze verkopen nu ook Metallica-whiskey. 

Het verouderingsproces

De whiskey van Metallica werd in samenwerking met de legendarische distilleerder Dave Pickerell van WhistlePig samengesteld. De sterke drank beschikt niet alleen over een fijne mix van met de hand geselecteerde grain en bourbon-whiskey’s, maar ook over een wel heel speciaal verouderingsproces.

Metallica komt met een eigen whiskey: Blackened American

Terwijl de whiskey ‘rustig’ in zwarte houten vaten ligt te verouderen, wordt de muziek van Metallica loeihard afgespeeld. De gedachte hierachter is dat door de vibraties en frequenties de houtsmaak nog dieper doordringt en je een lekkerdere whiskey krijgt. Of het eindproduct ook een metal-achtige smaak heeft mag je zelf beoordelen.

Metallica komt met een eigen whiskey: Blackened American

Blackened

Metallica koos ervoor hun sterke drank ‘Blackened Whiskey’ te noemen, naar hun eigen platenlabel, ‘Blackened Recordings’. Het ontwerp van de fles is erg zwart, een hint naar de naam van de whiskey en overduidelijk door een metalband gekozen. Een fles kost rond de 45 euro. Aangezien hun merchandise goed verkoopt, heeft de ‘Blackened American’ whiskey ook eigen petjes, truien en T-shirts die je kan dragen als je fan bent van de drank. Of van de band, natuurlijk.

De heren van Metallica zijn niet de eerste muzikanten die hun eigen whiskey uitbrachten. Bob Dylan was hen voor.

05-09-2018 - Cami