Entertainment

Deze milieuvriendelijke gadgets wil je gegarandeerd allemaal

En ze zien er nog leuk uit ook

Het klimaat is de dag van vandaag een actueler onderwerp dan ooit. Als jij je steentje ook wilt bijdragen aan een betere wereld, vergeet je die milieuonvriendelijke scheermesjes, plastic smartphonehoesjes en vervuilende oorstokjes maar beter. Met deze leuke gadgets doe je niet alleen jezelf maar ook het milieu een groot plezier.

1. Luidspreker gemaakt van bamboe

Deze milieuvriendelijke luidspreker is gemaakt uit bamboe. In andere luidsprekers zitten veel metalen, plastics en rubbers. Bamboe daarentegen is biologisch afbreekbaar én duurzaam.

2. Organische smartphonehoesjes

Ook deze smartphonehoesjes zijn gemaakt uit bamboe.

3. Scheermesjes die je nog jaren kunt gebruiken

Dit scheermesje is een alternatief voor plastic scheermesjes. Je bespaart geld, want je hoeft niet om de zoveel tijd nieuwe mesjes te kopen en het is beter voor het milieu.

4. Oplaadbare batterijen

Niets is vervelender dan de televisie willen aanzetten en merken dat de batterijen van de afstandsbediening leeg zijn. Deze batterijen kun je meerdere keren opladen, wat dus betekent dat je ze niet steeds moet weggooien.

5. Oplader op zonne-energie

Laad je telefoon op waar en wanneer je wilt zonder je schuldig te voelen over te veel energieverbruik.

6. Smart plug

Met dit apparaatje kun je waar en wanneer de elektriciteit in je huis uitschakelen. De ‘smart plug’ is verbonden met een applicatie op je telefoon en kan dus je ‘stekkers uittrekken’ vanop afstand om een overbodig energieverbruik tegen te gaan.

Wil je je steentje nog meer bijdragen aan een betere wereld?

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


01-03-2019 - Lissa