Jutta
Jutta Game 25 mei 2019

Met ‘Minecraft Earth’ bouw je aan je kunstwerken in augmented reality

Twee weken geleden hintte Microsoft nog met een augmented reality ‘Minecraft’-game en inmiddels heeft het bedrijf bevestigd dat het spel er inderdaad komt. Het nieuwe AR-avontuur krijgt de naam ‘Minecraft Earth’ en brengt de typische kubusjes naar de echte wereld.

‘Minecraft Earth’ in de echte wereld

Je kunt ‘Minecraft Earth’ zien als een soort ‘Pokémon Go’, waarbij het spel en de echte wereld met elkaar verweven geraken. Om te bouwen moet je in AR-clusters van zogenaamde tappables zien te vinden. Dat kunnen blokjes, kisten of mobs (wezentjes) zijn, waarmee je aan de slag kunt. Voor fans van de originele spellen: de nieuwe game neemt veel van de ‘Vanilla Minecraft’-mobs over.

Avonturen en monsters

Daarnaast komen er ook avonturen bij in ‘Minecraft Earth’, waarbij je naar buiten moet om de nieuwe wereld te verkennen. Zo zou het park in de buurt opeens kunnen veranderen in een diamantmijn of verschijnt er opeens een bos langs de weg. Pas wel op, want er zijn ook monsters op pad die je willen verhinderen om voort te spelen.

Net als het oorspronkelijke ‘Minecraft’ draait dit spel uiteindelijk om de bouwwerken die je met veel zorg creëert, en ook andere spelers zullen kunnen genieten van je kunstwerken.

Meld je aan en speel de bèta!

‘Minecraft Earth’ zal beschikbaar zijn voor zowel iOS als Android en als het goed is gaat de bèta deze zomer van start. Mensen die het spel dan al willen uitproberen kunnen zich aanmelden via de officiële website. Je krijgt dan ook meteen een gratis ‘Earth’-skin.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Met ‘Minecraft Earth’ bouw je aan je kunstwerken in augmented reality
Sluiten