Jan
Jan Entertainment 29 apr 2019

Miniserie van ‘The Hateful Eight’ verschijnt binnenkort op Netflix

Voor veel filmliefhebbers is er maar één topregisseur: Quentin Tarantino. Het enthousiasme was dan ook groot onder Netflix-fans toen er in maart een aankondiging kwam dat de streamingdienst een miniserie van ‘The Hateful Eight’ beschikbaar zou maken in april. 

Miniserie ‘The Hateful Eight’ op Netflix

Wanneer de fans hadden gedacht dat het een verlengde film zou zijn, bleek de verrassing nog groter: het is een miniserie geworden van vier afleveringen, elk met een lengte van 50 minuten. Voor de liefhebbers van de gewone versie van de film: de filmversie is ook nog steeds te streamen op Netflix.

De eerste drie afleveringen komen overeen met de gelijknamige titels in de originele film van Quentin Tarantino. Het tweede hoofdstuk van de film, ‘Son of a Gun’, is opgenomen tijdens de eerste aflevering van de verlengde cut. De laatste episode, ‘Last Chapter’, omvat de laatste twee hoofdstukken: ‘The Four Passengers’ en ‘Black Man, White Hell’.

Dit zijn de vier afleveringen van ‘The Hateful Eight: Extended Edition’.

  • ‘Last Stage to Red Rock’ (50 minuten)
  • ‘Minnie’s Haberdashery’ (51 minuten)
  • ‘Domergue’s Got A Secret’ (53 minuten)
  • ‘The Last Chapter’ (56 minuten)

Quentin Tarantino zwiert er 42 minuten bij

‘The Hateful Eight’ werd in december 2015 in de bioscopen voor het eerst vertoond en leverde gemengde reacties op. Met een totale opbrengst van maar 156 miljoen dollar ten opzichte van een productiebudget van 50 miljoen dollar, bleek de film geen kaskraker te zijn.

De western was wel goed genoeg voor enkele awards. Zo ontving Ennio Morricone voor zijn muziek een Oscar in de categorie ‘Best Original Score’, terwijl Robert Richardson en Jennifer Jason Leigh werden genomineerd voor ‘Best Cinematography’ en ‘Best Supporting Actress’. De originele versie van Quentin Tarantino heeft een lengte van 168 minuten, de nieuwe mini-serie van vier afleveringen duurt in totaal 210 minuten.

‘Once Upon a Time in Hollywood’

‘The Hateful Eight’ was de laatste film die Quentin Tarantino regisseerde, maar de filmmaker keert dit jaar terug naar het witte doek met de release van ‘Once Upon a Time in Hollywood‘. Deze film wordt momenteel afgewerkt en zal volgende maand tijdens het filmfestival van Cannes in première gaan. Voor ‘Once Upon a Time in Hollywood’ heeft de regisseur opnieuw Leonardo DiCaprio (‘Django Unchained’) en Brad Pitt (‘Inglourious Basterds’) weten te strikken.

Bron: The Guardian

GOT-fans opgelet: er komt nu ook een documentaire over de serie

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Miniserie van ‘The Hateful Eight’ verschijnt binnenkort op Netflix
Sluiten