The Mountain verbreekt zijn eigen wereldrecord, maar het wordt niet erkend

Wat doet The Mountain in zijn vrij tijd, wanneer hij klaar is met filmen voor 'Game of Thrones'?

Hafþór Júlíus Björnsson, beter bekend als The Mountain, kent geen grenzen. Hij pakt titel na titel en verbreekt record na record. Vorig jaar was een fantastisch jaar voor de spierbundel uit IJsland, maar het is nog niet genoeg. De lat moet blijkbaar nog hoger gelegd worden en daarom gaat hij in 2019 gewoon verder met records breken. Deze keer is dat zijn eigen wereldrecord deadlift.

Dit doet hij gewoon thuis in zijn eigen fitnessruimte. Omringd door zijn trainingsmaatjes en met harde metal op de achtergrond maakt hij zichzelf klaar voor deze monsterlijke prestatie. Voor zijn neus ligt 473 en hij maakt geen gebruik van hulpmiddelen zoals een deadliftpak. Aangemoedigd door de keiharde metal en zijn maten slaagt The Mountain er in om de goed gevulde Elephant Bar op te trekken.

Hafþór Júlíus Björnsson verbreekt eigen wereldrecord

Het bewijs deelde hij in de vorm van een video via zijn Instagram-account. Daarin zien we hoe Hafþór Júlíus Björnsson zijn vorige record van 472 kilo verbreekt. Hij breekt het record met slechts één kilo, maar dat maakt de prestatie natuurlijk niet minder indrukwekkend. Ondanks de moeite zal dit record niet in de officiële boeken komen staan. Daarvoor moet er iemand aanwezig zijn die controleert of alles klopt. Dat is hier niet het geval en dus is de recordpoging ongeldig.

The Mountain uit ‘Game of Thrones’

Dat was waarschijnlijk ook niet het doel van Hafþór Júlíus Björnsson, voor hem is het gewoon de zoveelste training. Een training waarin hij meer tilt dan het wereldrecord. The Mountain verdient zijn bijnaam dus zeker, en hij is in 2019 dan ook de absolute favoriet voor alle Strongman-titels. Zeker nu de opnames van ‘Game of Thrones’ erop zitten en hij weer tijd heeft om records te verbreken en prijzen binnen te halen.

 

15-02-2019 - Thomas