Eindelijk is het zover The Mountain verbreekt wereldrecord

Hij wint zelf de Arnold Strongman Classic

Afgelopen weekend kwamen de grote spierbunders ter wereld samen voor de Arnold Strongman Classic. Bij dit jaarlijkse evenement nemen de sterkste mannen het tegen elkaar op, onder toeziend oog van Arnold Schwarzenegger. Vorig jaar ging de IJslander Hafthor Bjornsson er met het goud vandoor en ook dit jaar verpletterde The Mountain uit ‘Game of Thrones’ de concurrentie.

Dat de krachtpatser en acteur uit IJsland in topvorm is, bleek drie weken geleden al. Toen verbrak hij tijdens een training zijn eigen wereldrecord deadlift. Een ongekende prestatie en toch geen officieel record, omdat dit plaatsvond tijdens een training.

Opnieuw een wereldrecord voor The Mountain

Afgelopen weekend lukte het opnieuw om dat wereldrecord te breken en ditmaal gaat het wel de boeken in. The Mountain deed er zelfs nog een schepje bovenop: 474 kilo hing er aan de stang. Hij trok het hele gewicht zonder veel moeite omhoog, knikte naar het publiek en vierde zijn succes met een machtige oerschreeuw. En toch was hij niet helemaal tevreden.

Hij noemt de 474 kilo een casual wereldrecord, maar had eigenlijk op meer gehoopt. In zijn eerste poging probeerde hij namelijk om 500 kilo te tillen – wat helaas niet lukte, maar dat maakte voor de eindstand niet uit. Niemand slaagde erin om de 474 kilo te overtreffen, waardoor Hafthor Bjornsson het onderdeel deadlift won.

Hafthor Bjornsson sloopt de concurrentie

Hij verbrak niet alleen het record van de deadlift, hij had ook prijs bij de ‘Husafell Stone Carry’, de ‘Austrian Oak’,  het ‘Conan’s Wheel of Pain’ en de ‘Stone To Shoulder’. Door al deze overwinningen was hij dan ook de winnaar van de Arnold Strongman Classic 2019. Een ongekende prestatie die hem 72.000 dollar en een ferme handdruk van Arnold Schwarzenegger opleverde. .

The Mountain is binnenkort ook weer te zien in ‘Game of Thrones’ seizoen 8, kun je niet wachten? Herbekijk dan hier de beste 8 afleveringen van de vorige seizoenen

Bron: Arnold Sport

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


08-03-2019 - Thomas