Noah
Noah Entertainment 24 jul 2019

10 muziekdocumentaires op Netflix die je gezien wilt hebben

Netflix staat vol met documentaires over een breed scala aan onderwerpen. Vooral op het gebied van het muziek is er veel moois te zien. Dit zijn tien muziekdocumentaires op Netflix die je gezien wilt hebben.

1. ‘The Rolling Stones: Olé Olé Olé! A Trip Across Latin America’

Weinig bands zijn zo legendarisch als The Rolling Stones. Alle bandleden zijn op leeftijd, maar nog steeds toeren ze de wereld over, vol energie. In ‘The Rolling Stones: Olé Olé Olé! A Trip Across Latin America’ ga je mee op een tour door Latijns-Amerika, langs tien steden. Daarnaast krijg je ook een concert te zien, schitterend in beeld gebracht. Wat wil je nog meer?

2. ‘What Happened, Miss Simone?’

Dat Nina Simone een briljante zangeres was, weet iedereen. Maar daarnaast had ze ook een kant die weinig mensen kennen. Ze werd gek verklaard, maar na heel veel leed kwam Simone erachter dat ze aan een bipolaire stoornis leed. ‘What Happened, Miss Simone?’ is vooral een intiem en puur portret, een prachtig tijdsbeeld.

3. ‘Hip-Hop Evolution’

Hoe is hiphop eigenlijk ontstaan? Legendes als Run DMC, Public Enemy en N.W.A. komen aan het woord in deze intrigerende documentaire. Mooie verhalen, waardevolle geschiedenislessen en vooral een berg ijzersterke muziek.

4. ‘Keith Richards: Under the Influence’

Hij kwam al voorbij in de eerste documentaire uit dit lijstje, maar deze man heeft zo’n bizar leven dat hij absoluut een eigen documentaire verdient. In deze muziekdocumentaire vliegt het prachtige beeldmateriaal voorbij, een must-watch voor fans van The Rolling Stones, gitaren en rock in het algemeen. Wat een legende!

5. ‘George Harrison: Living in the Material World’

Er zijn al bergen muziekdocumentaires over The Beatles gemaakt, maar deze behoort toch echt tot onze favorieten. Het gaat om een eerlijk, eerbiedig portret. Diepgravende interviews en uniek archiefmateriaal wisselen elkaar af, met als resultaat een fascinerende muzikale reis.

6. ‘Whitney: Can I Be Me’

Whitney Houston leverde hit na hit af, met een stem die elke zaal kon vullen. Haar privéleven was helaas niet zo rooskleurig als haar carrière. Van haar begin als zangeres tot haar noodlottige einde: ‘Can I Be Me’ neemt je mee.

7. ‘Quincy’

Iedereen kent de naam Quincy Jones. De producent is echter nog invloedrijker dan je al dacht, zo bewijst Netflix met deze prachtige Original. Frank Sinatra, Michael Jackson en de soundtracks van geprezen films: Quincy Jones’ muzikale erfgoed is gigantisch. Hij vertelt er zelf uitvoerig over.

8. ‘ReMastered’

Dit zijn niet één, maar maar liefst acht muziekdocumentaires. Bob Marley, Johnny Cash en andere muziekhelden komen voorbij. Het bijzondere aan ‘ReMastered’ is echter dat het vooral om goede muziekverhalen draait, niet per se om bekende namen. Dat maakt een aantal verhalen werkelijk onvergetelijk.

9. ‘Gaga: Five Foot Two’

In deze documentaire krijg je een uniek kijkje in het leven van Lady Gaga, terwijl ze haar nieuwe album en en een Super Bowl-optreden voorbereidt. En dat alles terwijl ze ook met lichamelijke en emotionele problemen kampt. Een bloedeerlijk en schitterend in beeld gebracht portret.

10. ‘Foo Fighters: Back and Forth’

‘Foo Fighters: Back and Forth’ vertelt niet het verhaal van één album of tour, maar neemt je mee van Nirvana en de eerste demo’s van de Foo Fighters tot hun recentere werk. Een intrigerend kijkje in de keuken, en de onvermijdelijke groeipijn waarmee elke band kampt.

Bron: Want

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
10 muziekdocumentaires op Netflix die je gezien wilt hebben
Sluiten