Jutta
Jutta Wheels 25 jul 2019

Toch liever een fiets? Dit zijn de nadelen van een elektrische step

Over de voordelen hadden we het eerder al, maar iedereen met meer dan twee hersencellen verdiept zich ook in de mindere kantjes voor hij een nieuw gadget koopt. Dit zijn de nadelen van een elektrische step. 

Een elektrische step is niet heel stabiel

Door z’n lange stuurstaaf en kleine stuurtje heeft een elektrische step niet de meest stabiele wegligging. Even je telefoon nemen tijdens het rijden kun je vergeten: los van het feit dat dit niet toegelaten is, is het zelfs voor ervaren rijders gevaarlijk. Eén bultje en je ligt op je gezicht.

Het is lastig rijden op slechte wegen

Hoe halfvol het glas ook is bij jou, sommige (veel) fietspaden verkeren in een erbarmelijke staat. Halfslachtig gedempte putten, onverwachte bulten of plots helemaal geen fietspad meer: in die omstandigheden is het niet heel vlot steppen. En dan hebben we het nog niet eens over kasseien. Door de kleine bandjes van een elektrische step voel je al die schokken des te harder.

Jij bent mee, de rest van de weggebruikers (nog) niet

Een van de nadelen van een elektrische step is dat automobilisten, voetgangers and the lot nog niet zo verlicht zijn als jij. Ze kunnen moeilijk inschatten hoe snel je bolide echt gaat, en zijn meestal niet al te vrolijk als je hen voorbij komt zoeven. Tijd heelt gelukkig alle wonden.

Ze kunnen niet goed tegen slecht weer

De motor kan niet zo goed tegen regen. De meeste steps zijn daarom niet bedoeld om te rijden in stortregen en andere vormen van rotweer.

“Milieuvriendelijk” is niet helemaal waar

Ja, natuurlijk is een step milieuvriendelijker dan een auto, maar ga je echt appelen met peren vergelijken? De stroom om de step op te laden moet al groen zijn voor je écht (doorgedreven) ecologisch bezig bent. Geef je echt om het milieu, ga dan te voet of neem de fiets. Wat we vooral bedoelen: step er op los, maar ga niet tegen mensen lopen opscheppen wat voor ecoridder je bent met je door kernenergie aangedreven stepje.

Je banden veranderen is niet zo eenvoudig

Of toch niet zo eenvoudig als een fietsband vervangen. Maar dat houdt je waarschijnlijk niet tegen.

Mensen zijn boos op jou

Mensen die niet steppen zien overal foutgeparkeerde deelsteps en zijn niet al te kieskeurig als ze een schuldige aanwijzen. Jij hebt een step, jij hebt het gedaan. Neem het niet persoonlijk, en parkeer zelf wel netjes.

Meer weten over de e-step? Ontdek er alles over in ons dossier.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Toch liever een fiets? Dit zijn de nadelen van een elektrische step
Sluiten